De Essche verdediger Yethro van Gerven speelt de bal weg voordat een aanvaller van RKDSV hem kan aannemen. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

HOOFDMACHT ZONDAG NAAR DOSL LEENDE

Bekeravontuur LSV 4 eindigt bij Best Vooruit

Terwijl het eerste elftal van LSV een vrij paasweekeinde had, kwamen de voetballers van het vierde team in actie tegen Best Vooruit. In een spannend bekerduel werd gestreden om een plek in de finale van het KNVB-bekertoernooi. LSV verloor na strafschoppen.

Waar de hoofdmacht van LSV een moeizaam seizoen beleeft in de vijfde klasse, gooit LSV 4 hoge ogen in de bekercompetitie. In het paasweekeinde werd de halve finale gespeeld tegen Best Vooruit. Dat duel eindigde na de reguliere speeltijd in 1-1. De wedstrijd was spannend; de spelers streden een felle maar sportieve strijd. In de strafschoppenserie had Best Vooruit de zenuwen beter in bedwang en werd LSV met 4-3 opzij geschoven. Daarmee eindigde een mooi bekeravontuur voor de spelers uit Lennisheuvel, die het veld met opgeheven hoofd konden verlaten.

Het eerste elftal van LSV speelt zondag 23 april in Leende tegen middenmoter DOSL. De Lennisheuvelnaren bezette de laatste plaats op de ranglijst en behaalden in twintig duels slechts zeven punten. Streekgenoot De Bocht '80, waarmee nauw wordt samengewerkt binnen de jeugdafdeling, staat een plekje hoger met twaalf punten. De aftrap in sportpark De Groote Speel in Leende is om 14.30 uur.

Essche Boys weet thuis opnieuw niet te winnen

Essche Boys kreeg op Tweede Paasdag bezoek van RKDSV uit Diessen. De gasten kwamen al vroeg op voorsprong en scoorden ook in de tweede helft. Essche Boys kon daar niets tegenover zetten en leed een 0-2 nederlaag.

In de achtste minuut werd de bal te kort teruggespeeld op keeper Bram Schoenmakers. Hij was net te laat bij de bal en haalde hierdoor de aanvaller van RKDSV onderuit. De doelman werd bestraft met een gele kaart en een penalty, die door de tegenstander werd binnen geschoten: 0-1.

In de 29e minuut ging Dennis Vorstenbosch goed door op rechts en gaf een voorzet op Marco den Ouden die de bal langs de verkeerde kant van de paal schoot. Vijf minuten later werd een geplaatste bal door Yannic van Gerven gepareerd door de keeper. Enkele minuten later ging wederom Vorstenbosch goed door op rechts, maar hij gaf de bal iets te hard voor op de meegelopen Yannic van Gerven die de bal nét niet in kon koppen.

Kort voor de rust was er nog een spannend moment voor de Essche goal, waar uiteindelijk Tim Breukhoven de bal uit de kluts kon wegwerken. In blessuretijd van de eerste helft kreeg ook Essche Boys nog een goede kans, maar Marco den Ouden stuitte op de keeper waardoor de ruststand 0-1 bleef.

ZIJNET

In het eerste kwartier na de thee misten kopballen van Den Ouden en Jethro van Gerven precisie. Essche Boys bleef jagen op de gelijkmaker maar in de 68e minuut was het RKDSV dat de voorsprong verdubbelde. Na goed voorbereidend werk op de rechterflank werd de bal voorgegeven en was het een koud kunstje voor de aanvaller van RKDSV om binnen te tikken. Essche Boys bleef aandringen en kreeg de kansen voor de aansluitingstreffer, maar kwam niet tot scoren. In de 88e minuut passeerde Den Ouden op links liefst twee tegenstanders, maar zijn schot vloog in het zijnet.

Zondag 23 april gaat Essche Boys op bezoek bij GSBW in Goirle. Het duel start om 14.30 uur.

FOTO ONDER: De Essche verdediger Yethro van Gerven speelt de bal weg voordat een aanvaller van RKDSV hem kan aannemen. Essche Boys verloor het thuisduel met 0-2 van de tegenstander uit Diessen en staat momenteel op de negende plek in de vierde klasse E. (Foto: Hans Verberk).