Afbeelding
Foto:

Lucie Hegeman exposeert viltwerk in Middelbeers

De Boxtelse kunstenares Lucie Hegeman (foto onder) is zaterdag 29 en zondag 30 april een van de drie deelnemers aan een expositie in het Oude Kerkje te Middelbeers. Zij laat er viltwerk zien, gemaakt van schapenwol.

Tijdens vele wandelingen met haar honden door het Tsjechische landschap raakte de kunstenares geboeid door de grote kuddes schapen die daar rondlopen. ,,Daarop begon ik te mijmeren wat je allemaal kunt doen met hun vachten. Ik hou van schapenvachten, maar dat de dieren daarvoor gedood moeten worden bevalt me niet. Dat ook de wolstructuur geweld wordt aangedaan, is doodzonde."

Een oplossing voor haar dilemma vond Hegeman door de wol te vilten. ,,Het mooie van dit aloude ambacht is dat je werkt met materiaal dat al het moois al in zich heeft en óók nog diervriendelijk is. Ik mag ordenen, vormen en bewerken zonder dat ik de oorsprong geweld aan doe. Ik word telkens weer geïnspireerd en verrast door de intense uitstraling van de kleurschakeringen en structuur."

Hegeman creëert kunstwerken waarin ambacht, natuur, duurzaamheid en tijdloos design naar eigen zeggen samengaan. Haar vachten zijn zaterdag 29 en zondag 30 april te zien in het Oude Kerkje aan de Willibrordstraat te Middelbeers, een plek waar regelmatig exposities worden gehouden.

Naast het werk van de Boxtelse kunstenares zien bezoekers er olieverfschilderijen van André van Loon (Tilburg) en metaalplastieken van Kea ten Hove (Malden). De expositie is geopend op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt twee euro.