De aanvoerders van alle schoolteams zetten vanochtend hun handtekening onder de respectvlag van de Cruyff Foundation. Vanmiddag werden de finales gespeeld van het Boxtels voetbalkampioenschap op Cruyff Court. (Foto: Peter de Koning).
De aanvoerders van alle schoolteams zetten vanochtend hun handtekening onder de respectvlag van de Cruyff Foundation. Vanmiddag werden de finales gespeeld van het Boxtels voetbalkampioenschap op Cruyff Court. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

'LEGENDS' UIT KAAPSTAD VERRIJKEN BOXTELS KAMPIOENSCHAP

Respect belangrijk op Cruyff Court

Met het zetten van een handtekening op de respectvlag hebben de aanvoerders van alle schoolteams vanochtend het startsein gegeven voor het Boxtels voetbalkampioenschap op Cruyff Court. Niet alleen vijftien teams van Boxtelse scholen deden mee, ook de voetballers van de Legends Soccer Academy uit Kaapstad waren present.

Bente Vermeer uit groep 7 van de Angelaschool won vorig jaar de Nederlandse titel en is weer van de partij. ,,Ik speel bij ODC in JO11-1. Vandaag hebben we weer een sterk team met Fenne op doel, Jeske en Fay in de achterhoede en Evi en Meike in de spits. Ik sta in het midden." De Sint-Petrusschool aast ook op de titel. ,,Onze jongens geven zichzelf 90 procent kans om te winnen", zegt leerkracht Willem Merkx. ,,De meisjes zijn iets voorzichtiger." Ook de Michaƫlschool is aanwezig. De school speelt 'thuis' op het Cruyff Court, dat is gelegen op het terrein van De La Salle. Ze hebben zelfs drie cheerleaders meegenomen: Bryanna, Tianna en Wendela.

,,Ons team bestaat uit voetballers die uit alle lagen van de bevolking in Kaapstad komen", vertelt begeleider Frederique Veldhuis van de 'Legends'. ,,Blank en zwart, uit een gegoede buurt en uit de townships. Samen maken we deze week kennis met Nederland en gaan we natuurlijk voetballen. Sport verbroedert en dus voetballen we graag tegen andere scholen, ook in Boxtel." Wat als ze Boxtels kampioen worden? ,,Dan komen we gewoon terug om de volgende ronde te spelen", lacht Frederique.