Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELSE (94) MAAKT KANS OP 'GRANNY AWARD' NPO RADIO 2

Waar is dat feestje? Bij omaatje Jet!

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,Dat ik op m'n oude dag nog in de prijzen mag vallen..." Glunderend nam Jet Ketelaars (94) gisterochtend de gouden envelop van deejay Frank van 't Hof van NPO Radio 2 in ontvangst. De Boxtelse is samen met vier anderen genomineerd voor de Granny Award van de radiozender. Een hele eer voor omaatje Jet...

Deejay Frank reisde deze week, uitgedost in glitterjas en -hoed, het land door om bekend te maken welke vijf grootmoeders genomineerd zijn voor de speciale Granny Award van de radiozender. In totaal meldden honderden kleinkinderen hun oma's aan. René van den Bosch twijfelde geen moment toen hij hoorde over de verkiezing: zijn oma Jet hoorde zeker in dit rijtje thuis. ,,Ze verdient het en is een geweldig mens. Bovendien hebben we twee jaar geleden een toepasselijk filmpje gemaakt dat ik heb opgestuurd naar Radio 2", vertelt René. In de video zingt oma Jet het bekende liedje 'Waar is dat feestje, hier is dat feestje'. De bekende deejay Gerard Ekdom liet het filmpje de voorbije weken met enige regelmaat in zijn radioshow horen. ,,Als je op je 94e nog met een jingle op de radio te horen bent, verdien je volgens mij de Granny Award", zegt René lachend.

Radio 2 deelde de mening van René, zo bleek gisterochtend. Deejay Frank streek neer in woonzorgcentrum Simeonshof. Met een bos bloemen, een advocaatje met slagroom en een gouden envelop klopte hij aan bij de kamer van Jet Ketelaars, die de deejay samen met dochter Astrid en kleinkinderen Yvon en René opwachtte. ,,Wa bende mooi", zei de 94-jarige Boxtelse gevat toen de deejay in zijn glitteroutfit binnenkwam. Toen oma Jet de envelop opende en doorkreeg dat ze gekozen was tot één van de vijf leukste oma's van Nederland, glimlachte ze van oor tot oor. ,,Och, wa leuk. Waar heb ik dat aan verdiend?"

Nadat de vijf oma's allemaal op de hoogte zijn gesteld, openen morgen, vrijdag 14 april, de stembussen op www.nporadio2.nl. Iedereen kan zijn stem uitbrengen en op woensdag 19 april maakt Gerard Ekdom bekend welke oma de Granny Award wint. ,,Ik hoop dat veel mensen op me gaan stemmen", zei oma Jet trots. En ze zou het geen enkel probleem vinden om een bezoekje te brengen aan de radiostudio in Hilversum. Deejay Frank zorgde er gisteren al voor dat haar dag niet meer stuk kon. Dat liet ze duidelijk merken: ,,Als ge nog 'ns in Boxtel bent, komde mar een pilske vatten..."

FOTO BOVEN: Onder toeziend oog van kleinkinderen Yvon en René van den Bosch kreeg hun oma Jet Ketelaars gisterochtend van deejay Frank van 't Hof te horen dat ze is genomineerd voor de Granny Award van NPO Radio 2. (Foto: Peter de Koning).