Afbeelding
Foto:

Creatieve actie door kinderen Prinses Amaliaschool

Bordjes hameren tegen hondenpoep

'Wij spelen hier, geen poep voortaan'. Bordjes met deze en andere klare taal staan sinds gisteren langs de grasvelden bij de Prinses Amaliaschool. Een overduidelijke actie van de schooljeugd die graag op poepvrije velden wil spelen en gymmen.

Naast de Prinses Amaliaschool liggen twee grasvelden. Eén gazon met daarop het beeld van de 'Lezende meisjes' (tussen de school en de Baanderherenweg) en één tussen de woongebouwen Banier en Ridder. Deze grasvelden wil de school bij mooi weer graag gaan gebruiken tijdens de gymlessen en om te spelen in de pauze van 10.00 tot 10.40 uur. Nu gaat dat moeilijk omdat er vaak hondenpoep ligt. De actie van gisteren moet dit probleem helpen oplossen.

Vijfentwintig kinderen van de Taal Speel Groep van de school maakten de afgelopen tijd evenzoveel waarschuwingsbordjes tegen hondenpoep. De boodschap was duidelijk: de hond uitlaten is prima, maar ruim dan wel de poep op. Gistermiddag werden de bordjes geplaatst tijdens een gezamenlijke actie.

,,Onze school heeft een mooie speelplaats, maar de kinderen willen natuurlijk ook graag op het gras spelen", vertelde directeur Stephan van de Vries, vlak voordat Yassir uit groep 6 het eerste bordje in de grond hamerde. Enkele buurtbewoners volgden de actie met aandacht. Onder hen Niels van der Vleuten die vanuit zijn appartement uitkijkt over één van de grasvelden. Zijn 11-jarige zoon Mees speelt daar soms en moet dan goed uitkijken om niet in de poep te trappen. ,,Wij hebben sinds een jaar ook een hond", vertelde Niels. ,,Onze Engelse bulldog Diezel. Als we die uitlaten en de poep opruimen, lopen we tussen de vele hondendrollen die niet zijn opgeruimd. Best frustrerend. En als we met Diezel gaan wandelen, zien we pas goed hoeveel poep er overal ligt." Voor Yassir een motivatie om met ferme slagen zijn waarschuwingsbordje een vaste plek te geven. Vervolgens werden alle kinderen getrakteerd op koekjes in de vorm van, toepasselijk, hondendrollen.

FOTO BOVEN: Met ferme hamerslagen plaatste Yassir gistermiddag het eerste bordje. Kinderen van de Prinses Amaliaschool maakten in totaal 25 bordjes tegen hondenpoep op de twee grasvelden bij de school. (Foto: Peter de Koning).


Filmavond Kloosterhof

Stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde vertoont woensdag 19 april vanaf 19.00 uur de romantische komediefilm 'All roads lead to Rome' in dienstencentrum De Kloosterhof aan de Dorpsstraat. In de rolprent neemt de alleenstaande moeder Maggie (Sarah Jessica Parker) haar lastige dochter Summer vanuit New York mee op sleeptouw naar Toscane, waar haar Italiaanse ex woont. De toegang bedraagt 2,50 euro inclusief koffie of thee.


Sint-Ambrosius opent nieuwe hal op bijenmarkt

De bijen- en plantenmarkt in Boxtel krijgt zondag 23 april een extra feestelijk tintje. Tijdens de markt, die elk voorjaar wordt gehouden en veel publiek lokt naar park Molenwijk, wordt de vergrote publieksruimte in de verenigingshal van de Boxtelse imkers officieel in gebruik genomen.

In wandelpark Molenwijk staan van 10.00 tot 15.00 natuureducatie en plantjesverkoop centraal. Koffie, blaasmuziek en enkele kinderactiviteiten maken de gratis te bezoeken markt compleet.

Bijzonder is de ingebruikname van de vernieuwde publieksruimte van Sint-Ambrosius. Dit lokaal is in de voorbije maanden in oppervlakte verdubbeld. Het biedt nu voldoende ruimte om een complete schoolklas te ontvangen. Ook kunnen de imkers er cursussen en lezingen organiseren.

De uitbreiding van de publieksruimte past bij de populariteit van de honingbij. Sinds 2010 groeien het aantal imkers en de belangstelling van het publiek stevig in Nederland. Dit merkt ook Sint-Ambrosius, dat de bijen- en plantenmarkt al vele decennia organiseert.