Gastmuzikanten welkom op Carillonprom Boxtel

Het carillon in de Sint-Petrustoren wordt momenteel gerestaureerd. Zaterdag 10 juni viert Boxtel de afronding van het project met het promconcert Toeters en Bellen, dat in de avonduren gehouden zal worden aan de voet van de kerktoren. De Gildenbondsharmonie nodigt gastmuzikanten eenmalig uit om mee te spelen.

Afwisselend en spectaculair. Zo omschrijft de Gildenbondsharmonie Toeters en Bellen. In de Oude Kerkstraat worden stoelen geplaatst, zodat het publiek kan luisteren naar de uitvoering. Het gerestaureerde carillon wordt bespeeld door Rosemarie Seuntiƫns, Arie Abbenes en de nieuwe Boxtelse dorpsbeiaardier Tommy van Doorn, maar zal ook te horen zijn met de Gildenbondsharmonie.

Daarvoor worden speciale arrangementen gemaakt van onder meer het flitsende Conga Del Fuego en de finale van de Ouverture 1812 waarbij heuse kanonschoten niet zullen ontbreken. Zanger-gitarist Harry Hendriks zal bij de speeltafel boven in de toren samen met het carillon van zich laten horen. Fenne van Wuijtswinkel en Rob Hazenberg worden door de Gildenbondsharmonie begeleid bij de uitvoering van een aantal pop- en musicalliedjes.

DOE MEE!

De Gildenbondsharmonie stelt haar orkest open voor blaasmuzikanten en slagwerkers die graag willen meewerken aan de Carillonprom. Daarvoor moet men kunnen spelen op het niveau van het B-diploma en deelnemen aan voldoende repetities. De repetities vinden plaats op de donderdagen 18 mei, 1 juni, en 8 juni met

een extra repetitie op woensdag 7 juni van 20.00 tot 22.30 uur. Op de dag van het concert dienen de gastmuzikanten in verband met de soundcheck en het opstellen van andere technische voorzieningen vanaf 15.00 uur aanwezig zijn.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Gildenbandsharmonie. Dat kan onder vermelding van naam, adres en woonplaats alsmede instrument en speelniveau. E-mail: carillon@gildenbonds.nl of www.gildenbonds.nl.