Afbeelding
Foto: Carry Dirkx

What's Up, Philar?

In 140 schoenenwinkels in Nederland hangen posters van haar en ze staat in het aprilnummer van het tijdschrift Linda. Philar Rovers (11) uit Esch is namelijk hét gezicht van de zomercampagne van het Nederlandse schoenenmerk Red-Rag.

In tijdschrift Linda. Wauw! ,,Ik dacht dat ik er met een klein fotootje in zou komen, maar het was een hele pagina. Dat was schrikken. Wel leuk schrikken. Toen we hoorden dat ik in de Linda stond, ben ik met papa meteen naar supermarkt Spar gegaan. Maar we waren aan het zoeken in de Linda van de maand ervoor, dus we konden de foto eerst niet vinden..."

Hoe werd je plotseling model? ,,Anne, een vriendin van papa en mama, werkt bij Red-Rag. Ze zochten daar een stoer meisje met kort haar voor reclamefoto's en Anne dacht aan mij. Ze heeft papa en mama gebeld. Die vonden het goed en ik wilde ook wel. Ik heb me opgegeven en foto's ingestuurd. De volgende dag belden ze al dat ik het was geworden. Toen moest ik nog even naar de kapper, want mijn haar was iets langer geworden..."

Moeilijk, zo'n fotoshoot? ,,Helemaal niet. Ik vond het vooral leuk. Ik kreeg vrij van school! En het is iets bijzonders, het komt niet iedere dag voor. In het begin moest ik lang wachten, daarna ging ik naar de kapper en visagist. Ik kreeg niet veel make-up, dat past niet bij iemand van elf jaar oud. Daarna werden er veel foto's gemaakt. We waren in een gymzaal in Drunen en ik moest bijvoorbeeld op een ballenrek zitten. 'Omhoog kijken', 'Iets meer naar links': dat soort dingen zei de fotograaf. Soms was het moeilijk. Ik moest mijn been tegen de poot van een tafel zetten en dat hield ik niet lang vol. Ik heb drie verschillende setjes kleren aangehad, maar die vond ik niet zo leuk."

De schoenen wel? ,,Ja. Ik mocht later gratis Red-Ragschoenen uitkiezen in een winkel. Ik heb witte schoenen gekozen met verfspetters. Ze zitten heel fijn."

Ga je nog meer modellenwerk doen? ,,Dat weet ik nog niet. Ik vind andere beroepen ook leuk." (Foto: Carry Dirkx).