ZATERDAG 22 APRIL IN B-TOWN BOXTEL

Nieuw op de kalender: muziekfestival Boxrock

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Energieke optredens van gevestigde Boxtelse bands en akoestische sessies door lokale talenten: dat zijn de ingrediënten van de eerste editie van Boxrock in jongerencentrum B-Town. Zaterdag 22 april is het zover. Om 19.00 uur gaan de deuren open, een halfuur later trappen Judith Kruidenier en Carmen Swinkels af.

De organisatie is in handen van Han van den Bosch en Viktor van Dooren. Zij zijn beide lid van Premium, de Boxtelse band die zelf ook het podium betreedt op 22 april. ,,Inmiddels repeteren we in Liempde, maar we hebben enkele jaren gebruikgemaakt van de ruimtes in B-Town", vertelt Van den Bosch. ,,In dit jongerencentrum zit echt een topzaal, de akoestiek is hier erg goed. Het bracht ons op het idee een festival te organiseren waarbij we willen tonen wat Boxtel te bieden heeft op het gebied van pop- en rockmuziek." Van Dooren voegt toe: ,,We noemen dit expres de eerste editie van Boxrock. Het is onze intentie dit evenement jaarlijks te laten terugkeren en misschien wel uit te breiden."

De organisatie benaderde allerlei bekenden uit het eigen netwerk en dat resulteerde in een mooie line-up voor het hoofdpodium. Big Lake Tiny, een alt-pop-country band waarvan de bekende Boxtelse drummer Michel Geelen deel uitmaakt, trapt af om 20.00 uur. Vervolgens is het een uur later de beurt aan Premium, de vijfkoppige band die vooral songs uit de grunge- en rockbeweging uit het begin van de jaren negentig speelt. Barabass, dat onder aanvoering van Sander Blom is ontstaan uit de Boxtelse band Fahrenheit Twins, brengt om 22.00 uur Nederlandstalige indie folk ten gehore. Indierockband BoxRuba, bekend om zijn energieke liveshows, sluit Boxrock af.

CAFÉ B-TOWN

Maar dat is niet alles. De acts op het hoofdpodium worden afgewisseld met akoestische optredens in het café van B-Town. ,,Zo is er constant wat te beleven", aldus Van den Bosch en Van Dooren. Het duo zocht contact met Kornelis Lievense van Muzebox Cultuureducatie Boxtel en hij zorgde voor jong lokaal talent: Judith Kruidenier, Carmen Swinkels, Jules Heesbeen, Bruno Rats, Pim Lavaleije, Max Denteneer en Max Breuer. De bekende Boxtelse singer-songwriter Dennis Wels sluit de akoestische sessies in het B-Town-café af.

Van den Bosch en Van Dooren hebben er zin in. ,,Boxrock is in feite de opening van het Boxtelse festivalseizoen en toont aan dat dit dorp een muziekscene heeft om trots op te zijn." De toegangsprijs bedraagt 2 euro.