Afbeelding
Foto: Hans Verberk

LOOPWEDSTRIJD VOOR JONG EN OUD

Hardlopen door Boxtel tijdens Paasloop Marvel

Wie op Tweede Paasdag actief bezig wil zijn, kan in Boxtel deelnemen aan de 41e editie van de Rabobank Paasloop van atletiekvereniging Marvel. Voorafgaand aan de loopwedstrijd wordt een Kidsrun georganiseerd voor basisscholieren uit de groepen 3 tot en met 8.

Na een gezamenlijke warming-up met muziek om 09.45 uur wordt een kwartier later het startsein gegeven voor de Rabo Kidsrun. De route is 1 kilometer lang, begeleiders mogen gratis meelopen. Voor de kinderen bedraagt de prijs 1 euro. Zij ontvangen na afloop een herinnering.

Vervolgens is het om 10.30 uur de beurt aan de hardlopers vanaf 13 jaar. Het totale parcours is 15 kilometer lang en bestaat uit vier ronden. De eerste ronde is 3,3 kilometer, de overige drie hebben een lengte van 3,9 kilometer. Hierdoor is het mogelijk om na elke ronde te finishen op de atletiekbaan van Marvel. Deelnemers lopen vanuit sportpark Den Wielakker op de parallelweg naast rijksweg A2 richting de wijk Oost.

Voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar geldt de maximale afstand van 1 ronde (3,3 kilometer). Alleen bij de maximale afstand van 15 kilometer zijn ereprijzen te behalen voor de top drie bij de mannen en de vrouwen.

Voorinschrijven voor de Paasloop is niet meer mogelijk. Na-inschrijven kost 1 euro extra en kan vanaf 09.15 uur tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. Per afstand (3,3, 7,2 km, 11,1 en 15 kilometer) geldt een verschillende prijs. Het inschrijfbureau bevindt zich in het clubgebouw van Marvel in sportpark Den Wielakker. Kijk voor meer informatie op de website www.avmarvel.nl/paasloop.

FOTO ONDER: De mensen die onlangs bij Marvel zijn begonnen met Start to Run, sluiten de beginnerscursus af door deel te nemen aan de Paasloop. In het najaar volgt weer een nieuwe editie van Start to Run. (Foto: Hans Verberk).