Afbeelding
Foto: Kay Karssemakers

BOXTELS MOTORCROSSTALENT OP WEG NAAR DENEMARKEN

Kay Karssemakers supersnel in Harfsen

De 12-jarige Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna Racing Team heeft zondag tijdens de tweede wedstrijd van het Dutch Masters of Motocross in Harfsen een podiumplaats weten te behalen.

Kay wist na een goede eerste manche als tweede over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij met de start ten val en moest een inhaalrace rijden. Vanaf de veertigste plaats wist hij zich sterk op te werken naar een zevende plaats, hiermee hield hij de schade beperkt en scoorde hij voldoende punten voor een derde plaats in het dagklassement.

De dag begon positief voor de Boxtelse HMX-rijder. In de vrije training verkende Kay het circuit waar hij nog nooit eerder gereden had. In de tijdtraining had hij vrij snel het goede ritme gevonden en stond lang op een tweede plaats. Hij wist meerdere malen zijn eigen tijd te verbeteren, maar telkens was dit net niet genoeg om de snelste tijd in handen te nemen. In de laatste ronde van de training zette Kay nog één keer aan, en met succes. Opnieuw wist hij zijn eigen rondetijd te verbeteren en met een klein verschil de snelste tijd op de klok te zetten.

MOOI GEVECHT

In de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek. Even leek hij de kopstart te pakken, maar dit lukte net niet en op een tweede plaats begon het 12-jarige talent aan de wedstrijd. Meteen wist Kay de druk op te voeren en in het achterwiel van de kopman te kruipen.

Samen reden beide jongens weg bij de rest van het deelnemersveld en met een rondetijd die zo'n drie seconde per ronde sneller was dan de derde man in het veld, ontstond een mooi gevecht. De Boxtelaar probeerde de kopman zo goed mogelijk te volgen, echter moest een gaatje laten ontstaan toen de achterblijvers in beeld kwamen. In de restende deel van de wedstrijd nam hij niet te veel risico's en werd hij netjes tweede.

OP ADEM KOMEN

In de tweede manche was Kay opnieuw goed weg aan het starthek. Hij kwam echter in aanraking met een andere rijder en daarna ten val. Nadat het hele deelnemersveld was gepasseerd moest de jonge crosser even op adem komen.

Toch besloot hij om zijn weg te vervolgen. Op veertig plekken van de leider en met een halve ronde achterstand begon hij aan de inhaalrace. Met snelle rondetijden wist hij zich terug te knokken naar een zevende plaats.

In de tussenstand in het Dutch Masters of Motocross 85cc bevindt Kay zich na twee wedstrijden op een vierde plaats. In het paasweekend wacht de Boxtelaar de tweede wedstrijd in de strijd om het Europees kampioenschap in de 85 cc. Deze wedstrijd wordt verreden in het Deense Kolding.

FOTO BOVEN: Spectaculaire actiefoto van Kay Karssemakers tijdens de wedstrijd om het NK in Harfsen. (Foto: collectie familie Karssemakers).


Rolstoelteams
HCB '92 eindigen
als vierde en vijfde

De Boxtelse handbalvereniging HCB '92 organiseerde zondag in sportcomplex De Braken een rolstoelhandbaltoernooi voor ploegen uit Nederland. CSV uit Castricum kwam als winnaar uit de bus.

Ondanks het schitterende weer waarbij iedereen het liefst buiten zou willen zijn, werd door zo'n vijftig spelers in De Braken een rolstoelhandbaltoernooi gespeeld. Onderling was er veel plezier en ieder team was gretig om van de ander te winnen. Alle spelers van HCB '92 waren present en deze dag werd met twee teams meegedaan.

Het samenspel van de Boxtelse ploegen is inmiddels gelijkwaardig aan een aantal andere clubs. Echter in de afronding heeft HCB '92 nog een slag te maken. De Boxtelse ploegen kwamen niet verder dan de vierde en vijfde plaats. Over twee weken kunnen de teams van Nederland weer hun krachten meten in Limburg; dan staat het volgende toernooi op de agenda.

Voor de allerjongste F-jeugd stond de eerste wedstrijd op het programma: een vriendschappelijk duel tegen Zephyr uit Schijndel. Een duel zonder winnaar of verliezer, want bij deze categorie wordt bewust geen score bijgehouden. De D-jeugd van HCB '92 kwam ook in actie en hield tegen Habo '95 de winstpunten in eigen huis.