FORSE NEDERLAAG VOOR VROUWENPLOEG

Winst en verlies voor volleyballers van Blox

De mannenploeg van de Boxtelse volleybalvereniging Blox kwam afgelopen weekeinde liefst twee keer in actie. Waar de derby in Vught zaterdag eindigde in een nederlaag (3-1), herpakten de volleyballers zich zondag. Spirit werd gemakkelijk in vier sets opzijgezet. Voor de vrouwen eindigde het duel tegen ODI in een domper: de tegenstander had drie sets nodig om kampioen te worden en walste over Blox heen (4-0).

In de strijd om het kampioenschap hebben de mannen van Blox dure punten laten liggen in Vught. De eerste set begon sterk voor de Boxtelaren. De mannen hielden de gehele set een geringe voorsprong en sleepten die binnen met 21-25.

In de tweede set kwam Vught al vroeg op voorsprong. De beleving en het fanatisme ontbrak bij Blox. De ploeg liep achter de feiten aan en kon niet meer terugkomen (25-22). Ook de derde set eindigde in het voordeel van Vught.

De Boxtelse volleyballers stapten vervolgens het veld op om er tóch een vijfde set uit te slepen. Het eerste gedeelte ging gelijk op, hierna werden er veel individuele fouten gemaakt waardoor VVC Vught de set alsnog won.

Na het verloren duel in Vught was Blox er een dag later op gebrand de wedstrijd tegen Spirit te winnen. De eerste set werd zonder veel moeite gewonnen (25-14). In de tweede set kwam Blox minder aan scoren toe, maar na een goede invalbeurt van Thijmen van der Heijden werd deze set alsnog binnengehaald (25-22). Na tips en aanwijzingen van de coach trok Blox ook aan het langste eind in de derde set (25-20). De laatste set begon rommelig. Even leefde Blox nog op, maar mede door het geblesseerd uitvallen van Teun Smit werd de laatste set verloren (19-25). De mannenploeg heeft het kampioenschap nog in eigen hand en kan mogelijk in de laatste thuiswedstrijd op zaterdag 22 april kampioen worden.

DECEPTIE

Voor het vrouwenteam van Blox liep het duel tegen ODI uit op een deceptie. De tegenstander sleepte in slechts drie sets het kampioenschap binnen. In de eerste set had de thuisploeg slechts drie servicebeurten nodig: 25-6. Blox herpakte zich in de tweede fase en liep uit tot een 8-4 voorsprong. De tegenstander pakte echter de draad weer op en kwam op voorsprong: 16-10. Na een fraaie servicereeks van Carmen Steenbakkers kwam Blox weer dichtbij, maar ODI serveerde de set uit: 25-17.

Ondanks dat de Boxtelse ploeg in de derde set enkele malen op voorsprong kwam, liet ODI zich niet uit het veld slaan. De set en daarmee het kampioenschap werden binnengehaald. Ook in de laatste set walste de ploeg uit Middelbeers over Blox heen: 25-6. De eerstvolgende wedstrijd voor de Boxtelse volleybalsters vindt zaterdag 22 april om 12.30 uur plaats in sportcomplex De Braken.

FIRST PITCH MET BEN DULKEN

Honk- en softballers Ducks openen nieuw seizoen in Boxtel

De honk- en softballers van Ducks hebben zondag in sportpark Den Wielakker het nieuwe seizoen officieel geopend. Dat gebeurde met de zogeheten First Pitch, de eerste worp die gegooid werd door honkballer Ben Dulken van de Bixie Baseball Academy in Eindhoven.

Na de First Pitch en een toespraak van voorzitter Bart Toemen openden de honkballers van Ducks het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Stags, een tegenstander uit Etten-Leur waartegen verloren was in het oefenseizoen. Startend werper Kees van Aarle merkte dat hij aan de bak moest. Na een honkslag te hebben geïncasseerd en twee nullen gepakt te hebben, kreeg hij een flinke homerun om de oren van de vierde slagman van Stags.

De toon was gezet. Ducks liet er ook geen gras over groeien en zette ook direct druk. De eerste bal voor Ducks ging met een krachtige klap over de hekken. Sherwin Theodora liet niets heel van de eerste pitch. Ducks zette nog meer druk en kwam nog viermaal tot scoren, mede door een mooie honkslag van Mike de Ruijter. Tussenstand: 5-2.

Beide werpers bleven tot en met de derde inning sterk en op hier en daar een honkslag na gebeurde er weinig. Van Aarle hield het langer vol dan de werper uit Etten-Leur. In de vierde inning braken de Boxtelaren uit en scoorden vijf punten op honkslagen van Remco van Nistelrooij, Rogelio Cicilia en Bram van der Horst: 10-2.

Stags probeerde terug te slaan, maar kon niet overtuigen, Ducks daarentegen wel. In de vijfde inning werd de voorsprong uitgebreid naar 13-2. Ducks wist te profiteren van driemaal vier wijd en een honkslag van Van Nistelrooij. In de daaropvolgende inning gaf het team uit Etten-Leur zijn laatste stuiptrekking: een homerun van de eerste slagman. Van Aarle herpakte zich en zette de slagploeg moeiteloos opzij wat resulteerde in het einde van de wedstrijd met als stand 13-3.

Man van de wedstrijd: Kees van Aarle. Beste slagman: Remco van Nistelrooij.

VEEL WEERSTAND

De softbalsters van Ducks openden de competitie thuis tegen Alphians uit Alphen aan de Rijn, een bekende tetgenstander die doorgaans veel weerstand biedt. Die weerstand kregen de Boxtelse vrouwen al meteen in de eerste inning voor hun kiezen waarin drie punten door Alphians werden gescoord. Door sterk pitchwerk van Evelien Gerrits wist zij het haar team wat gemakkelijker te maken maar dit mocht niet baten. Na de tweede inning was de tussenstand 0-5.

Aan de zijde van Ducks bleef het aan slag erg rustig. De softbalsters kregen maar geen grip op de pitcher van de uitploeg. Pas in de derde inning wist Ducks op de honken te komen, maar zij wisten daar geen puntje uit te halen. Ducks bleef vechten voor de wedstrijd en had via Elke Mutsaards een mooie honkslag in petto. Die werd met een sliding over de thuisplaat gebracht waarmee het enige punt voor de thuisploeg op het scorebord verscheen. Eindstand 1-8.