Afbeelding
Foto: Hans Verberk

HOCKEYSTERS VERLIEZEN CONCURRENTIE PLAY-OFFS UIT HET OOG

Overuren voor mannenteam MEP

Bekerwedstrijden zijn apart en kennen een bijzondere sfeer. Opgewacht door tromgeroffel en vuurwerk vanuit het publiek, kwamen de mannen van MEP en Helmond vrijdagavond het veld op. Dat vuurwerk lieten de mannen ook zeker na de afslag zien. Beide ploegen wilden hockeyen. Het tempo lag hoog en het spel was het aanzien meer dan waard.

Guus van Gardingen opende de score na een kwartier en in de twintigste minuut tikte Paul Sollewijn Gelpke een fraaie voorzet van Tim van de Ven binnen. Helmond moest iets terug doen en was in die fase ook gevaarlijk. Doelman Paul Gruijthuijsen pakte echter alles, inclusief een strafbal. Dat bleek het keerpunt in de wedstrijd. Bij MEP groeide het zelfvertrouwen, terwijl dat bij de Helmonders slonk. Toen Stijn Koesen in de tweede helft de 3-0 maakte, werd het een galavoorstelling. Helmond kwam er niet meer uit. Jos van de Pluijm, opnieuw Guus van Gardingen en Thijs van Geel bouwden de score uit tot 6-0.

Coach Verzijden vond dit de beste wedstrijd van het seizoen. Helmond-coach Sjef Hendriks vond het jammer dat MEP en Helmond elkaar troffen. Hij miste twee bepalende spelers, maar wilde dat niet als excuus opvoeren. Hendriks zei veel geleerd te hebben en weet nu hoe zijn ploeg de Boxtelse hockeyers de volgende wedstrijd moet aanpakken.

De mannenploeg ging zondag in Oss gewoon door waar het vrijdagavond was gebleven. De Boxtelaren waren simpelweg beter. Sjoerd Verzijden opende met een fraaie treffer de score. Hoewel Oss de gelijkmaker uit een strafcorner maakte, sloeg Floris Verheijen daarna hard terug met twee doelpunten. Even later maakten het Osse team de aansluitingstreffer, maar vervolgens was het de beurt aan de soepel draaiende MEP-ploeg; Nard van Geel en Tom Strüber bepaalden de eindstand op 2-5. Coach Verzijden was zeer tevreden; zijn team kende na de zware wedstrijd op vrijdagavond geen verval en Oss is altijd een moeilijke tegenstander voor de Boxtelaren. Zondag 23 april hervat MEP de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sint-Oedenrode. Voor de beker spelen de mannen vrijdagavond 12 mei opnieuw tegen Oss. De uitslag van de loting voor deze wedstrijd (thuis of uit) wordt deze week bekendgemaakt.

STAND EERSTE KLASSE

Helmond        17-44        Oss        17-22

MEP        17-43        Weert        17-21

HCAS        17-35        Warande        17-20

Hopbel        17-30        Rosmalen        17-14

Berkel-Enschot        17-28        Geel Zwart        17-7

HOD        17-22        St.-Oedenrode        17-4

BEELDMATERIAAL

Coach Inge Poelmans deelt de videobeelden van wedstrijden met haar Osse collega Martijn de Jongh. Beide teams waren voorafgaand aan de wedstrijd dus goed van elkaars kwaliteiten op de hoogte. In een gelijk opgaande partij lag het tempo hoog en werd er op behoorlijk niveau gespeeld. De beste kansen waren voor de Boxtelse vrouwen. Echter, in de tweede helft benutte de vrouwen uit Oss twee strafcorners waardoor MEP achter de feiten aanliep. Tedje Koesen scoorde tegen waarna meer kansen volgden voor de dames. Die gingen er helaas niet in. Coach Poelmans baalde flink van het onnodige verlies. ,,We moeten nu alles winnen om nog een kans te maken."

MEP heeft nog vijf wedstrijden te gaan en speelt op zondag 23 april thuis tegen Venlo. Eerder dit seizoen werd verloren van de Limburgers, dus de damesploeg kan zich hiertegen revancheren.

STAND EERSTE KLASSE

Weert        17-47        St.-Oedenrode        17-25

Oss        17-38        HOD        17-20

Eindhoven        17-34        Goirle        17-17

MEP        17-34        HCAS        17-15

Venlo        17-28        Uden        17-8

Hopbel        17-26        Concordia        17-0

FOTO BOVEN: MEP-speler Guus van Gardingen was goed voor twee doelpunten in de strijd tegen de Helmondse hockeyploeg. (Foto: Hans Verberk).

Bridge

Bridgeclub De Rots

Uitslag woensdag 5 april

A-LIJN

Jeanne v.d. Biggelaar/Joanna Koppen        60.93

Marian Jussen/Marie José Ronde        57.29

Rieky Steenbakkers/Antonie Moerdijk        55.72

Uitslag woensdag 12 april

A-LIJN

Rieky Steenbakkers/Ruud Daverveld        69.16

Jeanne v.d. Biggelaar/Joanna Koppen        64.58

Marianne v. Elk/Gisela Voltmann        56.25


Winst en verlies rugbyjeugd Ducks

De cubs-jeugd van de Boxtelse rugbyclub Ducks beleefde een druk weekeinde. Zaterdagochtend boekte de ploeg een ruime overwinning (69-17) tegen West Coast, maar delfde in de middag het onderspit tegen een Engels jeugdteam (81-7). Zondag wachtte in Boxtel opnieuw een sterk Engels team: Old Dartforians. De cubs konden lang mee, maar moesten in de buitenlandse ploeg toch hun meerdere erkennen: 41-51.

Na een aarzelend begin en een ruststand van 19-17 kwam Ducks zaterdagochtend in de tweede helft helemaal los tegen West Coast, het combinatieteam van Hoek van Holland en Delft. De bezoekers werden overdonderd met snel aanvallend spel. Toen de tegenstander in korte tijd drie tries om de oren kreeg, was het gedaan met de weerstand. Met de 69-17 overwinning namen de cubs revanche voor de nipte uitnederlaag. De jeugd van Ducks liet zien over het nodige talent te beschikken en de vele trainingsarbeid vertaalde zich in aantrekkelijk rugby. De scores kwamen van David Iwuchukwu (29, drie tries en zeven conversies), Thijs Schilder (4 tries), Justin van Rooij (2 tries), Florian Veuger (1 try) en Jeroen Dukes (1 try).

In de namiddag volgde een duel in 's-Hertogenbosch tegen een Engels jeugdteam. Deze opponent bleek een maatje te groot en mede doordat de cubs de ochtendwedstrijd nog in de benen hadden, eindigde dit duel in een ruime 81-7 nederlaag. Ducks kwam zondag in Boxtel in actie. Tegen de Old Dartforians, die zo'n vier keer per week trainen en op hoog niveau rugbyen, wisten de cubs een eervolle 41-51 nederlaag te bewerkstelligen. Na dit pittige weekend staan er tijdens de paasdagen geen wedstrijden op het programma. De trainingen gaan wel gewoon door.