Afbeelding
Foto: Rini van Oirschot

AANLEG BLIKSEMBEVEILIGING DUURT NOG ENKELE WEKEN

Werken op hoog niveau bij Sint-Petrus

MARC CLEUTJENS

De renovatie van de bliksembeveiliging van de Sint-Petrusbasiliek heeft nogal wat voeten in aarde. Deze week hebben medewerkers van de Vughtse firma De Bruijn er weer heel wat uren aan gewerkt. En ook na Pasen keren de elektriciens terug om koperdraad te trekken en relaisschakelaars te plaatsen.

Het is werken op hoog niveau bij de Sint-Petrusbasiliek. Héél hoog niveau. Op bijna zeventig meter is gewerkt aan de aanleg van nieuwe bliksembeveiliging. ,,En de klus is nog niet klaar", vertelt koster Fons van Heesch. ,,Rondom de eerste lampion moet nog een ringleiding worden aangelegd, dus de mammoetkraan keert na Pasen terug."

Langzamerhand verplaatsen de werkzaamheden zich van de toren naar de kerk waarop ook nieuwe bliksembeveiliging wordt aangebracht. Omdat voor tal van werkzaamheden de elektriciteit tijdelijk uitgeschakeld dient te worden, keert de firma De Bruijn ook na Pasen terug in Boxtel. Van Heesch: ,,Deze week bereidt de parochie zich voor op de paasvieringen en kunnen we niet zonder stroom."

FOTO ONDER: Medewerkers van De Bruijn Bliksembeveiliging werken zeventig meter boven Boxtel aan de bliksembeveiliging van de Sint-Petrustoren. (Foto: Rini van Oirschot).