Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LIONS CLUB BOXTEL BELLES AMIES HAALT 15.000 EURO OP

Zonovergoten Proeftuin bij SintLucas

LINDA VAN DE WIEL

Heel veel Boxtelaren bevonden zich zondagmiddag in De Proeftuin, een inmiddels niet meer weg te denken evenement. De Belles Amies hadden alles uit de kast getrokken om er wederom een succes van te maken. Dat succes kwam er. Naast een massale opkomst van belangstellenden, werd veel geld in het laatje gebracht voor de twee aangewezen goede doelen. Niet minder dan 15.000 euro werd opgehaald voor stichting Nabij en verpleeghuis Liduina.

Twaalf horecagelegenheden waren present om hun delicatessen aan te bieden, waaronder restaurant De Waag, Brownies & Downies - wiens broodjes hamburger erin gingen als zoete koek - én In2Sushi, dat smaakvolle en bijzondere creaties aanbood waarvoor mensen in de rij gingen staan.

PRACHTIGE KANS

President Marjo van Groeningen licht toe: ,,We wilden een evenement neerzetten voor én door Boxtelaren, met lokale restaurants. De eerste uitvoering was bij De Kleine Aarde. Het evenement heeft daar één keer plaats gehad en toen deed de gelegenheid zich voor om te verhuizen naar de tuin van het SintLucas. Een prachtige kans, die we met beide handen hebben aangegrepen."

Conny Claassen-Meijer is voorzitter van de commissie Proeftuin: ,,Alle dames helpen belangeloos mee aan alle evenementen en alles wat we doen, is ten bate van een goed doel. Ook wij betalen de hapjes en de drankjes die wij vandaag nuttigen", lacht ze.

GOEDE DOELEN

De keuze voor het goede doel stichting Nabij was snel gemaakt. Deze stichting biedt kosteloos palliatieve terminale zorg. Deze zorg wordt in zijn geheel verzorgd door vrijwilligers. ,,Ik heb mijn beide schoonouders en mijn moeder verloren", vertelt president Van Groeningen. ,,Op deze manier ben ik persoonlijk in aanraking gekomen met stichting Nabij en heb ik ervaren dat ze ontzettend belangrijk werk doet, zowel in verpleeghuizen als bij mensen thuis. Ze bieden een luisterend oor en waken indien nodig tijdens de nachten, heel helpend."

Het leeuwendeel van de opbrengst van De Proeftuin is dan ook voor Nabij. Een kleiner gedeelte gaat naar de wandeltuin van centrumverpleeghuis Liduina. ,,Aan de tuin is vorig jaar ook al een donatie gedaan en omdat er ruimte voor is, gaat er wederom een gift richting het verpleeghuis zodat de tuin afgemaakt kan worden."

De middag was erg geslaagd. Dankzij het mooie weer was het genieten in de buitenlucht. De sfeer was goed en er was live muziek van onder meer de Boxtelse bands vanBakkus en One Two Many. Bezoekster Hetty van Herwaarden vermaakte zich prima: ,,Ik ben hier voor het eerst en ik vind het heel gezellig. De sfeer is goed, het weer is prachtig en er klinkt vrolijke muziek", vertelde ze enthousiast.

Ook de zevenjarige Emma had het naar haar zin: ,,Mijn nagels zijn gelakt, ik heb een tattoo én ik heb cupcakes versierd", lacht ze, wijzend naar haar Proeftuin-kinderkaart. ,,Volgend jaar wil ik weer."

FOTO BOVEN: Drukte bij de kraam van In2Sushi op De Proeftuin. Twaalf lokale horecabedrijven droegen bij aan het culinaire succes van de achtste editie van De Proeftuin. (Foto: Peter de Koning).

Voor de jonge bezoekers van De Proeftuin was een kinderkaart beschikbaar. Daarmee kon de jeugd struinen langs kraampjes met hapjes en drankjes. (Foto: Peter de Koning).