Deelnemers aan de 57e Palmpaasoptocht in Boxtel luisteren naar de uitleg van een vrijwilliger van de Dierenambulance, het goede doel dat dit jaar werd ondersteund. (Foto: Peter de Koning).
Deelnemers aan de 57e Palmpaasoptocht in Boxtel luisteren naar de uitleg van een vrijwilliger van de Dierenambulance, het goede doel dat dit jaar werd ondersteund. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

HONDERDEN KINDEREN DOEN MEE

Zonnige Palmpaastocht mooi voor een lentegroet

LINDA VAN DE WIEL

,,Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei". Al van een afstand was te horen dat de kinderen én ouders die deelnamen aan de Palmpaasoptocht, georganiseerd door Stichting Boxtel Vooruit, er zin in hadden. Het mooie weer speelde hier ongetwijfeld een rol in evenals de vrolijke muzikale begeleiding van het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie.

De bontgekleurde stoet, bestaande uit ongeveer tweehonderd deelnemers, toog dit jaar alweer voor de 57e keer van het Molenpad richting de Markt. Duidelijk was dat er veel werk besteed was aan de prachtig versierde paastakken. Zo ook die van Myrthe (10), die er met de prijs voor meest glimmende tak vandoor ging. ,,Ik loop al vanaf mijn vierde jaar mee. Mijn paastak heb ik samen met oma versierd", vertelde ze.

De palmpaastak van Teun Dominicus (5) was aan het einde van de optocht een stuk leger dan bij aanvang van de wandeling richting markt. ,,Er zaten heel veel snoepjes aan en die heb ik opgegeten." Ook zijn broertje Jasper had genoten van de snoepjes aan zijn tak, getuige zijn mond vol chocolade.

KLIMAATBURGEMEESTER

Op de Markt werden de kinderen begroet door burgemeester Mark Buijs en zijn vrouw Christel. ,,Vorig jaar was het twee graden Celsius én viel er natte sneeuw. Vandaag is het prachtig mooi weer en als klimaatburgemeester kan ik vertellen dat de zon heel goed voor je is omdat het veel energie geeft", aldus een vrolijke burgemeester Buijs.

Vervolgens was er aandacht voor het goede doel dat dit jaar in de schijnwerpers werd gezet, namelijk de Dierenambulance, waarvan de vrijwilligers zich inzetten voor het welzijn van dieren. Benadrukt werd dat zij naarstig op zoek zijn naar vrijwilligers om hun werk voort te zetten.

GESLAAGD EVENEMENT

Daarna volgde een loterij waarbij mooie prijzen te winnen waren en tot slot werden alle kinderen door de burgemeester getrakteerd op een lekker chocolade ei.

Het was mede door de warme lentezon een geslaagd evenement, zo vond ook bestuurslid Gerrit de Jong van evenementenstichting Boxtel Vooruit. ,,Er is dankzij het mooie weer geen mooier moment denkbaar voor een lentegroet..."