STOKE, Nohr & Boaz, Jessica De Bel en Martje Wijers sloten gezamenlijk Podiumtoppers af. (Foto: Hans van Doorn).
STOKE, Nohr & Boaz, Jessica De Bel en Martje Wijers sloten gezamenlijk Podiumtoppers af. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Boxtels talent schittert tijdens Podiumtoppers

Aanstormend talent van Boxtelse bodem de kans bieden in een écht theater op te treden. Dát was het uitgangspunt van Podium Boxtel en stichting Vrienden van Podium Boxtel. Een vakjury selecteerde vier acts tijdens de Uitmarkt in september. Die schitterden zaterdag op de bühne van het Boxtelse theater.

Martje Wijers, die al twee jaar achtereen wegloopt met de publieksprijs van het poeziëfestival DichtSlamRap in eetcafé Le Temps Perdu, beet het spits af. Zij verraste het publiek met spitsvondige gedichten. Tijdens de avond verscheen ze meerdere malen in de theaterzaal om het publiek te trakteren op haar woordkunst.

Na het moment van poëtische verstilling betrad de van oorsprong Belgische Jessica De Bel het podium. Zij kroop in de huid van Mona Lisa die gaandeweg de performance transformeerde in een echte rockchick. Naast een knap staaltje acteerwerk bracht ze ook enkele zelfgeschreven liedjes ten gehore. Dat deed ze onder begeleiding van toetsenist Job Gerards.

Het piepjonge duo Nohr de Vos en Boaz Tooren was vervolgens aan de beurt. De zangeres en de gitarist besloten hun krachten te bundelen en afgaand op het optreden dat ze zaterdagavond weggaven, lijkt dat een uitstekende keuze te zijn. Nohr en Boaz ontroerden het publiek onder meer met hun cover van The A-Team van Ed Sheeran.

FUNKY

De negenkoppige band Stoke kreeg als laatste de voeten van de vloer met hits als 'Play that funky music', 'Purple Rain', 'Sledgehammer' en 'Sweet soul music'. De blazerssectie van de band voorzag de nummers van een funky randje.

Voorzitter Paul van Alpen van Podium Boxtel roemde de kwaliteit van de deelnemers. ,,Het niveau lag hoog en het waren sterke optredens. Volgend jaar krijgt Podiumtoppers een vervolg. We willen namelijk graag een podium bieden aan Boxtels talent."

FOTO ONDER: De band STOKE, muzikaal duo Nohr de Vos & Boaz Tooren, Jessica De Bel en haar toetsenist Job Gerards en dichteres Martje Wijers sloten gezamenlijk Podiumtoppers af. (Foto: Hans van Doorn).