Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Burgemeester

opent expositie

Kunstlicht99

Burgemeester Mark Buijs van Boxtel opende vrijdagmiddag de expositie Robuust en Teder van kunstenaarsvereniging Kunstlicht99 in galerie Le Garage. Marten Groen en Tilly Brooker tonen daar tot Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni, hun beelden en schilderijen.

'Tegen de wind in' en 'The Night Owl' zijn titels van objecten die Groen exposeert in Le Garage. Brooker laat onder meer haar drieluik 'De rode draad' zien. Onder het thema 'Thee' werpt ze een Japans licht op de kunst van het theedrinken.

De expositie Robuust en Teder is elke vrijdag en zaterdag te bezoeken tussen 14.00 en 17.00 uur. Galerie Le Garage is gevestigd aan de Prins Hendrikstraat 43. ,,Bezoekers treffen er altijd de kunstenaars van de geëxposeerde werken of leden van Kunstlicht99. Zij geven uitleg over hun werkwijze en bedoelingen", zegt voorzitter Frans Schweigmann van de kunstenaarsvereniging.

Robuust en Teder is de eerste van meerdere exposities in 2017. Steeds stellen twee kunstenaars hun werken tentoon; één lid van Kunstlicht99 en één externe kunstenaar.

FOTO ONDER: Voorzitter Frans Schweigmann van Kunstlicht99 en burgemeester Mark Buijs openen de expositie Robuust en Teder. (Foto: Peter de Koning).