Afbeelding
Foto: Michelle Langstraat

Guylene Brunneman debuteert op nederlands kampioenschap

Opnieuw een finaleticket voor Tabitta

Na de succesvolle kwalificatie van Eva Roos en Romy Schepens heeft ook turnster Guylene Brunneman zich afgelopen weekend geplaatst voor de finale van het Nederlands turnkampioenschap in Rotterdam. In Winterswijk werd ook een landelijke voorwedstrijd voor pupillen gehouden.

Guylene turnde één van haar beste wedstrijden ooit. Ze overtrof alle verwachtingen door op het onderdeel sprong voor het eerst de tsukahara te springen. Deze kwam tot stand waardoor ze met de vierde score een landelijke toestelfinale binnenhaalde. Ook haar vrolijke vloeroefening was goed genoeg voor de derde score waardoor ze nog een toestelfinale binnen sleepte. De oefeningen op de onderdelen balk en brug gingen op één foutje na erg strak. Met een allround tiende plaats mag Guylene voor het eerst in haar carrière naar de landelijke finales. Deze worden op 20 en 21 mei gehouden in Alphen aan den Rijn.

PUPILLEN

De pupillen 2 van Tabitta, die uitkomen op het hoogste niveau, konden afgelopen weekend niet op alle toestellen deelnemen. Gelukkig voor de Boxtelse turnsters hebben ze op het hoogste niveau drie landelijke kansen om een plek af te dwingen in het deelnemersveld van het Nederlands kampioenschap.

De Culemborgse Ava Taberima was tot voor kort nog lid van turnclub PIT uit Lunteren. Bij haar oude club heeft ze de eerste landelijke wedstrijd geturnd en daar al haar finaleticket veilig gesteld. Ze is sinds kort gestart in Boxtel om nog meer uren te kunnen trainen en hoopt de volgende wedstrijd weer fit te zijn voor de allround. Dit weekend kwam Ava wegens voetklachten alleen in actie op de onderdelen balk en brug. Op de balk waren de zenuwen de baas maar zette ze door met een mooie uitstraling. Op de brug turnde ze een gelukte oefening.

Mariléne Liem is na een break haar trainingsuren nog aan het opbouwen. Ze kwam in actie op de toestellen waar ze al vertrouwen in had. Ze turnde een strakke balk met dubbel flikflak en knalde zoals vaker op de sprong.

FOTO BOVEN: Guylene Brunneman poseert na het behalen van haar finaleplaats. (Foto: Michelle Langstraat).