UITBLINKENDE KEEPER VAN DEN HOOVEN REDT DRIE PUNTEN

Fortuinlijke overwinning voor Boxtel

RKSV Boxtel behaalde slechts één punt uit de laatste drie wedstrijden. Winnen van SCI was nodig om een kans te maken op de nacompetitie. De ploeg uit Sint-Michielsgestel werd zondag moeizaam met 2-1 geklopt.

Omdat eerste doelman Tommy Verhagen te laat kwam, besloot trainer Henri van den Braak om Tim van den Hooven onder de lat te zetten. Hij groeide uit tot man van de wedstrijd met een aantal goede reddingen.

In de achtste minuut moest Van den Hooven al aan de bak toen een speler van SCI werd aangespeeld; hij verwerkte de bal tot corner. Meteen daarna viel de 1-0 voor Boxtel. Tim Didderiens gaf een diepe bal die Ramon de Laat goed onder controle bracht. Na een goede aanname rondde hij koelbloedig af: 1-0.

Een kleine tien minuten later probeerde Jesse van Homelen van Boxtel met een hoekschop de bal bij de eerste paal binnen te krullen, maar de keeper stompte de bal hard weg. De rebound van Rick van Hamond miste vervolgens kracht. Een kwartier voor rust had de Munselploeg geluk. Een voorzet viel voor de voeten van een SCI-speler, maar Ricardo van Hamond werkte diens inzet voor de doellijn weg.

SCI probeerde vervolgens door te drukken, maar de Boxtelse defensie stond goed en doelman Van den Hooven plukte diverse voorzetten uit de lucht. In een van de counters brak Van Homelen op rechts door. Zijn inzet werd vervolgens ternauwernood tot corner verwerkt. Twee minuten later stichtte hij opnieuw gevaar, maar kwam een teenlengte tekort om te scoren.

DRUK

De Boxtelaren startten sterk na rust. Al snel bracht De Laat zijn ploeggenoot Hayke van Heesch in een goede positie, maar zijn uithaal werd geblokt. Een paar minuten later kreeg De Laat zelf een kans; zijn verkeerd geraakte voorzet belandde plots op de lat.

Na ongeveer een uur voetballen kregen de Boxtelaren een geweldige kans. Na een combinatie tussen Tibor Groenendaal en De Laat ontving Djuric Doran de voorzet die volgde. Hij kwam goed voor zijn man, maar lepelde de bal over het doel. Vijf minuten later echter stuurde Doran de rappe Van Homelen op links weg, wiens voorzet op maat aankwam bij Van Heesch: 2-0.

SCI speelde de resterende tijd bijna alleen maar op de helft van de Boxtelaren. De tegenstander kopte gevaarlijk op doel en een goal van de linksbuiten werd afgekeurd wegens buitenspel. Ondertussen stopte keeper Van den Hooven diverse schoten en werkte verdediger Van Hamond de ballen van de doellijn weg. Toch scoorde SCI vlak voor het einde: een speler stond vrij na een ingooi en schoof de bal binnen. Inclusief blessuretijd had SCI nog bijna tien minuten om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ondanks enkele hachelijke momenten hield de Boxtelse verdediging stand tot het eindsignaal klonk.

In het paasweekend is Boxtel vrij.

KAMPIOENEN MINI 1

Een dag eerder was het feest op Sportpark Munsel. Mini 1 werd namelijk kampioen in hun klasse. Sammie, Kenji, Pepijn, Jayden en Tijl wonnen uiteindelijk hun titelwedstrijd met maar liefst 15-1. Succescoach Renzo Dielemans pakte al vier titels met verschillende Mini 1-teams, maar volgens hem is deze groep bijzonder goed. ,,Als het aan mij lag, dan speelden ze dít jaar al als F-team. Daar hebben ze volgens mij de kwaliteiten voor."

FOTO BOVEN: 'BOC' pakt drie belangrijke punten. (Foto: Peter de Koning).