Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELSE TAFELTENNISSERS SLAAN AANVAL TAVERZO AF

Taverbo nog niet zeker van lijfsbehoud

In een regelrechte degradatiekraker in de landelijke derde divisie heeft het eerste team van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo de aanval van concurrent Taverzo succesvol afgeslagen. In een spannend duel leken de Boxtelaren op een nederlaag af te stevenen maar sleepten zij er alsnog een gelijkspel uit: 5-5. In de afdelingscompetitie haalde Taverbo 3 dankzij een 8-2 zege op Tios '51 al op twee wedstrijden voor het einde van de competitie de titel in de eerste klasse binnen.

Voor Taverbo 1 zijn het spannende tijden. In de derde divisie staan, op koploper Avanti na, alle ploegen uiterst dicht bij elkaar. Iedere misstap kan derhalve catastrofale gevolgen hebben. Zaterdag kwam hekkensluiter Taverzo op bezoek in Boxtel. Ondanks dat de ploeg uit Zoetermeer momenteel de laatste plaats bekleedt, is dit een uiterst vervelende ploeg om tegen te spelen.

Het spel van de gasten kan op zijn minst als 'apart' worden bestempeld. Twee van de drie spelers gebruiken alternatieve noppenrubbers die het doorgaans verzorgde spel van de Boxtelaren aardig wisten te ontregelen. Het was voor Taverbo daarom zaak om de tactiek aan te passen aan het spel van de tegenstander. Met name aanvoerder Teun Vlaminckx is hier een meester in. Met zijn ervaring hielp hij vandaag zijn team aan een gelijkspel.

Lang leek het er echter op dat Taverzo er met de winst vandoor zou gaan. Twee partijen voor het einde stonden de gasten namelijk op een 3-5 voorsprong. Het was vervolgens Marlotte Staps die met haar tweede zege van de dag de achterstand terugbracht naar 4-5. In de allesbeslissende slotpartij sprak nestor Vlaminckx al zijn ervaring aan en met veel kap- en schuifwerk, afgewisseld met zo nu en dan een verrassende aanvalsbal, dreef hij zijn tegenstander tot wanhoop en naar een 3-0 nederlaag. Ook voor Vlaminckx was het zijn tweede overwinning van de dag. Stefan Bernhardt had met één winstpartij eveneens een aandeel in de uiteindelijke 5-5.

Nog altijd is lijfsbehoud allerminst zeker voor de Boxtelse formatie, maar met dit resultaat is er wel een goede stap gezet. Ook het volgende duel is weer van cruciaal belang. Zaterdag 15 april gaat Taverbo op bezoek bij Hilversum, dat eveneens strijd levert om ook komend seizoen in de derde divisie te mogen acteren.

KAMPIOEN

In de afdelingscompetitie was er succes voor Taverbo 3. Al in deze achtste speelronde behaalde het team, bestaande uit Erik Mangnus, Danny Smits, Otto Ahlers, Jos Heijmans en Jasper van der Aa met ongekend machtsvertoon het kampioenschap in de eerste klasse. Een 8-2 overwinning op het Tilburgse Tios '51 was hiervoor ruim voldoende.

Het komt niet vaak voor dat een ploeg met nog twee wedstrijden voor de boeg de titel al binnen heeft. Taverbo 3 wist het te flikken en het team kan zich nu al gaan opmaken voor een rentree in de hoofdklasse, het hoogste regionale niveau. Op de kleine foto poseren Danny Smits, Erik Mangnus en Jasper van der Aa.

JEUGD

Zaterdag stond voor alle jeugdteams van tafeltennisvereniging Taverbo een thuiswedstrijd op het programma. Het eerste jeugdteam, dat nog steeds noodgedwongen met een invaller speelt, liet tegen Tios '51 uit Tilburg belangrijke punten liggen en kwam niet verder dan een gelijkspel. Lars de Laat en Sjoerd van Heerenbeek waren ieder tweemaal succesvol. Door het opgeven van een van de teamleden van Tios '51 vanwege een blessure kregen ze het vijfde punt cadeau. Hierdoor is koploper Never Despair wederom iets verder uitgelopen. Met nog twee wedstrijden op het programma en hopelijk de beschikking over Dani de Rooij, die bijna hersteld is van zijn enkelblessure, zullen ze de komende weken dus alles op alles moeten zetten om nog voor het kampioenschap in aanmerking te komen.

Dit laatste geldt ook voor het tweede jeugdteam dat slechts nipt won van Meppers uit Heeze. Lars Strik en Rick van der Schoot wonnen al hun partijen. Nienke Strik wist hier na een spannende vijfsetter net geen punt aan toe te voegen. Koploper Flash uit Eindhoven won echter met 2-8 van Never Nespair uit 's-Hertogenbosch waardoor Flash inmiddels zes punten is uitgelopen.

Het derde jeugdteam won royaal van Luto uit Tilburg. Sanne van der Schoot en Rens Bedijn waren niet te kloppen en wonnen al hun wedstrijden. Merlina Singh was tweemaal succesvol. Hierdoor staan ze met 51 punten uit zeven wedstrijden strak achter Die Meede uit Made dat belangrijke punten liet liggen. Met nog één wedstrijd te gaan in deze voorjaarscompetitie zal het over twee weken nog spannend worden wie de kampioensvlag kan hijsen.

Uitslagen afgelopen week

SENIOREN

Taverbo 1 - Taverzo 2        5-5

Taverbo 2 - The Back Hands 1        4-6

Taverbo 3 - Tios '51 2        8-2

Taverbo 4 - TTCV 2        2-8

Taverbo 5 - PJS 1        4-6

Taverbo 6 - Rotac '82 3        10-0

Taverbo 7 - JCV 8        7-3

Taverbo 8 - ASIO 2        8-2

Taverbo 9 - OTTC 5        3-7

JEUGD

Taverbo 1 - Tios '51 3        5-5

Taverbo 2 - Meppers (H) 2        6-4

Taverbo 3 - LUTO 1        8-2

Taverbo 4 - Meppers (H) 3        3-7

FOTO BOVEN: Teun Vlaminckx in actie voor Taverbo 1. (Foto: Hans Verberk).

Afbeelding