VOETBALLERS KOMEN OP TWEEDE PAASDAG IN ACTIE

Essche Boys neemt winst mee naar huis

Waar de eerste ontmoeting met Audacia nog in remise (0-0) eindigde, won Essche Boys zondag met minimaal verschil.

In de eerste helft bleven grote kansen uit. In de 23e minuut kreeg Essche Boys de beste kans om op voorsprong te komen. Een prima genomen corner door Jasper Vorstenbosch werd door Jethro van Gerven richting het doel gekopt. De keeper van Audacia hield de bal echter tegen. Beide ploegen gingen rusten met 0-0.

Na rust kwam Vorstenbosch alleen voor de keeper te staan. Hij probeerde de bal langs de keeper te stiften maar de doelman van Audacia hield de bal tegen. Vijf minuten later was het Marco den Ouden die alleen richting de keeper soleerde. Op het moment dat hij wilde schieten, zette een verdediger van Audacia echter een tackle in.

Na 62 minuten kwam Essche Boys op voorsprong. Het was Den Ouden die de verdedigers van Audacia weer eens het nakijken gaf. Hij legde de bal terug op de inkomende Robin van Beek en die schoot binnen. Ondanks dat de tegenstander pogingen deed om langszij te komen, trok Essche Boys aan het langste eind.

Irene durft weer naar boven te kijken

Na twee remises en een winstpartij stond zondag de wedstrijd van Irene tegen Boerdonk op het programma. De tegenstander staat twee plekken hoger dan het team uit Gemonde. Vol goede moed begon het jeugdige team van Alex Raaymakers aan de klus. die uiteindelijk uitliep op een thuisoverwinning: 3-1.

Jorick de Vos had in het begin direct de mogelijkheid de score te openen maar zijn schot ging naast. Halverwege de eerste helft was Jurian Schellekens gelukkiger. Een corner voor Irene kopte hij hard in. Boerdonk stribbelde nog tegen en kwam met het nodige geluk ook tot een doelpunt. De teams gingen rusten bij een stand van 1-1.

In de tweede helft voetbalde maar één team goed en dat was Irene. Jeugdspeler Ilias Assbai was in zijn tweede wedstrijd voor het Gemondse team weer succesvol en schoot van afstand de 2-1 binnen. Owen van Lith maakte na een mooie solo de 3-1. Een grotere zege lag voor de hand, maar Irene moest na drie keer gewisseld te hebben de wedstrijd met tien man uitspelen omdat spelverdeler Tjeerd Pijnenburg met een blessure het veld ruimde.

JO19-1: Blauw Geel '38 - Irene        14.45

FOTO ONDER: Irene boekte zondag een thuisoverwinning tegen Boerdonk: 3-1. (Foto: Peter de Koning).