Afbeelding
Foto: Protestantse Gemeente

Jan Vink Stichting viert jubileum met opening centrum

De Gestelse Jan Vink Stichting is sinds 2007 actief in de provincie Yogyakarta op Java in Indonesiƫ met bouwkundige projecten. Inmiddels zijn er zestien gerealiseerd, variƫrend van weeshuizen, kleuterscholen en onderwijsinstellingen voor gehandicapte kinderen. Het nieuwste project is de bouw van een multifunctioneel centrum in het landelijke district Tepus.

Kern van de aanpak van de Jan Vink Stichting is de hulp aan kwetsbare groepen, vooral kinderen. Het centrum in Tepus is gericht op de gehele bevolking sluit direct aan bij de school voor gehandicapte kinderen en aanliggend slaaphuis die in respectievelijk 2015 en 2016 zijn gebouwd. Tijdens het bezoek van de Boxtelse voorzitter Theo van der Heijden van de Jan Vink Stichting aan Yogyakarta is het centrum onlangs tijdens een feestelijke bijeenkomst overgedragen. Dit gebeurde in aanwezigheid van de hoogste bestuurder van het gewest Gunung Kidul, een aantal lokale autoriteiten en vele kinderen, ouders en leerkrachten van diverse scholen uit het gewest.


Protestantse

Gemeente steunt

stichting Nabij

De jaarlijkse snuffel- en boekenmarkt die de Protestantse Gemeente Boxtel al ruim tien jaar op rij organiseert, bracht vorige week 1.180 euro op. Donderdag ontving stichting Nabij de helft van dat bedrag.

Anneke Doe van de Protestantse Gemeente reikte donderdag een cheque van 590 euro uit aan Charlotte de Windt-de Reeper, vicevoorzitter van stichting Nabij. Die organisatie wil mensen in de omgeving van Boxtel die in hun laatste levensfase verkeren, ondersteunen. De stichting is verguld met het bedrag en stelt de steun zeer op prijs. De andere helft van de opbrengst wordt gebruikt om het stucwerk te vernieuwen in het monumentale kerkje aan de Clarissenstraat.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

DINSDAG 18 APRIL

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in Orion.

DONDERDAG 20 APRIL

10.30 uitleg en testen e-bikes door KBO Brabant in Hobbycentrum, Baroniestraat 105.

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 21 APRIL

12.00 tai chi in Hobbycentrum.

13.00 yoga in Hobbycentrum.

13.30 rikken en jokeren in De Rots.

14.00 meditatie in Hobbycentrum.