Vlak nadat de Liempdenaren het het lint doorknipten, gingen de confettikanonnen af in het Concordiapark. Het Liempdse centrum lag sinds september onder constructie en met deze viering werd die periode officieel afgesloten.(Foto: Albert Stolwijk).
Vlak nadat de Liempdenaren het het lint doorknipten, gingen de confettikanonnen af in het Concordiapark. Het Liempdse centrum lag sinds september onder constructie en met deze viering werd die periode officieel afgesloten.(Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Lokale confettibui in Concordiapark

Vernieuwd centrum Liempde officieel open

PÅL JANSEN

Ruim honderd Liempdenaren knipten zaterdag de linten door van het Concordiapark, waarna het (biologisch afbreekbare) confetti regende. Liempde opende hiermee officieel zijn vernieuwde centrum. De viering verplaatste zich vervolgens naar de recent herstelde vuurput op het Raadhuisplein.

Projectleider Mart van Dulmen van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL), wethouder Peter van de Wiel en aannemer Jan van den Boomen spraken de aanwezigen in het zonnige Concordiapark toe. Aannemer Van den Boomen gaf toe in het begin huiverig te zijn voor de leidinggevende rol van de vrijwilligers van SPPiLL. ,,We dachten: wordt dit wel iets? Ik zeg het gewoon zoals het is. Maar uiteindelijk zijn we blij dat we het mochten maken."

Voor alle genodigden was er na de officiële opening de gelegenheid om aan de vuurput een sateetje te eten en drankje te nuttigen. Onder hen Désiré van Laarhoven van SPPiLL die het draagvlak van de herinrichting onder Liempdenaren roemde. ,,We kregen ook weinig klachten. Van den Boomen informeerde zeer actief alle buurtbewoners over de werkzaamheden."

LINT KNIPPEN

Ik denk dat dit soort projecten de toekomst hebben", vervolgde wethouder Van de Wiel. ,,In het verleden is er veel vanuit het gemeentehuis bedacht. Met de beste bedoelingen overigens, maar een project krijgt meer draagvlak wanneer je de samenleving mee laat beslissen."

Van Laarhoven: ,,Dat alle aanwezigen tegelijkertijd de lintjes doorknipten, typeerde ook dit project."

Projectleider Van Dulmen van Liemt in Uitvoering kijkt tevreden terug op de herinrichting. ,,Op een paar kleine dingen na, een plantenbak vullen, wat schilderwerk uitvoeren, is alles klaar. Nu gaan we hier gezellig een drankje pakken en een hapje eten. We hebben het verdiend."

VRACHTWAGENVERBOD

Ruimte voor een kritische noot was er ook op het Raadhuisplein. Het gesprek over de krappe wegen zette zich voort. Nota bene tegenover de viering zondigde een chauffeur tegen het vrachtwagenverbod en bracht een fietser in het nauw. ,,Eigenlijk is het hier afgesloten voor vrachtverkeer", zuchtte Van Laarhoven.

Meer over doorgaand (vracht-)verkeer in Liempde staat elders op deze pagina.