Afbeelding
Foto:

DOEKOE-ACTIE COOP ZORGT VOOR NIEUWE SPEELMATERIALEN

Volop speelplezier bij De Oversteek

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Met twee grote dozen verscheen eigenaar Jan Tax van supermarkt Coop in Liempde vrijdag aan de poort van basisschool De Oversteek. Het resultaat van de Doekoe Schoolpleinactie, waarbij klanten van Coop een bijdrage konden leveren aan gratis sport- en spelmaterialen voor basisscholen bij hen in de buurt. Voor De Oversteek werd een bedrag van 459 euro bij elkaar gespaard.

De leerlingenraad van De Oversteek kreeg de eer om de pakketten te openen. ,,Wow, hockeysticks", riepen Quinn van Hedel en Ynez de Grauw enthousiast. Zodra ze ook een balletje vonden, werd het eerste potje hockey op het schoolplein gespeeld. Ook rugby- en skippyballen, stoepkrijt én badmutsen maakten deel uit van het pakket. ,,Bij de volgende spaaractie wordt het tijd voor een zwembad", grapte ondernemer Tax.

TOUWTJE SPRINGEN

Eind september werd op De Oversteek het landelijke startsein gegeven voor de Doekoe Schoolpleinactie. De Belgische groep DDF Crew, bekend van Holland's Got Talent, kwam naar Liempde om een demonstratie te verzorgen en aansluitend alle klassen les te geven. ,,Dat was echt gaaf", vond de leerlingenraad. Vervolgens ging de actie van start waarbij klanten bij aankoop van bepaalde producten muntjes konden sparen voor De Oversteek.

Samen met de schoolpleincommissie bekeek de leerlingenraad aan welke sport- en spelmaterialen nog behoefte was. ,,Van mij mogen er wel een trampoline en springkussen komen", lachte Lex Welvaarts van de leerlingenraad. ,,Een groter voetbalveld is ook leuk", voegde Tim van Roosmalen toe. Maar met de hockeysticks, ballen en de attributen om het spel 'stoepranden' mee te spelen, waren de leerlingen ook erg blij.

FOTO ONDER: De leerlingenraad van basisschool De Oversteek in Liempde nam vrijdag de nieuwe sport- en spelmaterialen in ontvangst. Boven v.l.n.r.: Jan Tax van Coop Liempde, Tim van Roosmalen, Quinn van Hedel, Pim de Wit en directeur Edwin Vugts van basisschool De Oversteek. Onder v.l.n.r.: Maike van de Biggelaar, Lex Welvaarts, Ynez en Luna de Grauw en Roosje Voets. (Foto: Annelieke van der Linden).