HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken Pierpaolo Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie – Paaswake. Nieuw leven vinden. Dit is de 'nacht der nachten', de 'wake van alle waken'. Dit is de nacht waarin de volheid van ons christelijk geloof gevierd wordt. We gedenken de schepping van de wereld, de bevrijding door het water heen, water dat van doodse ondergang wordt tot instrument van redding, licht dat de duisternis overwint, mensen die bevrijd worden om Christus de Opgewekte als richtsnoer, als Tora, voor hun leven te ontvangen. Wanneer in deze nacht de uitroep klinkt 'Christus het Licht' dan is dit een geloofsbelijdenis waardoor men zich schaart in die lange traditie van mensen die deze Christus aanwezig doen zijn in de wereld van vandaag, door zelf licht uit te dragen. Het paaskaarsje, ontstoken aan de Paaskaars, is symbool van het gaan van een nieuwe weg.

* Paaszondag. Het licht is opgegaan: het Licht van Pasen in de nacht, maar ook het licht van de nieuwe morgen waarop wij vieren dat Christus verrezen is! We moeten nog wennen aan dit licht, we kennen niet precies de uitwerking van dit Licht van Pasen in onze huidige samenleving. Natuurlijk is het ieder jaar weer Pasen, maar onze wereld verandert en geen Pasen zal hetzelfde zijn. Steeds weer andere en nieuwere facetten van ons bestaan worden be-Licht door het vuur van Pasen. We moeten wennen aan Pasen en we mogen op deze dag de vreugde laten klinken. Een tijd van vijftig dagen van Pasen wordt ons gegeven om de reikwijdte van het Licht van Pasen te laten doorwerken.

* Paasmaandag. Het is de tweede dag van Pasen! De vreugde van gisteren ebt na… Maar wil dit zeggen dat deze dag minder belangrijk is? Dat één Mens uit de doden is opgewekt, is nog niet eerder gebeurd. Een hele nieuwe ervaring is opgelicht in onze wereld. Ieder jaar opnieuw mogen wij de verwondering hierover in ons toelaten. Wat doet het ons? Verandert hierdoor ons denken, ons voelen, ons ervaren? Er klinkt: zoekt de Levende niet bij de doden: richt je op het Leven. Ga daar mee op weg en laat je leiden door de verhalen, door de ervaringen van mensen die getuigen van het feit dat Hij Leeft.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15 en via e-mail info@heilighartparochie.nl. Buiten de openingstijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Website. Naast deze kerkberichten vindt men alle belangrijke gegevens van de Heilig Hartparochie ook op de website www.heilighartparochie.nl en op Facebook.

* Liturgische kalender. Hoogfeest van Pasen: Verrijzenis van de Heer 16 april 2017.

* Uit de agenda. Dinsdag 18 april 20.00 vergadering Bloedstichting in verband met carillon, pastoraal centrum. Vrijdag 21 april 13.15 carillon, pastoraal centrum; vrijdag 21 april, 13.15-15.15 bijeenkomst communicanten, pastoraal centrum. Vrijdag 21 april 19.00 tienerpastoraat, koetshuis Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat.

* Doop. Maandag 17 april, Tweede Paasdag, wordt Ella van Nieuwkerke in de kerk gedoopt. Dat zij mag uitgroeien tot een lief en christelijk kind.

* Paaswake. Deze begint zaterdag om 20.30. De paaswake heeft de bekende opbouw: 1) Lichtritus waarbij de paaskaars gewijd en binnengedragen wordt en ieder kan delen in het licht van Christus. 2) Bijbelwake: we lezen uitvoerig uit de Bijbel over de schepping, de bevrijding uit het slavenhuis en het nieuwe leven van de verrezen Heer als belofte voor allen. 3) Hernieuwing van de doopbeloften en wijding van het doopwater. 4) Eucharistie. 5) Afsluiting. De zang wordt verzorgd door Con Fervore. Voorgangers zijn pastoor J. Grubben, diaken T. Dankers en diaken P. Broeders.

* Hoogmis Eerste Paasdag. Om 10.30 is de hoogmis met het Sint-Petruskoor; dat zingt de liederen van Messe brève in C van Gounod. Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Orgelprogramma Eerste Paasdag. Langlais: Incantation pour u jour Saint; Kellner: Jesus, meine zuversicht; Krebs: Trio in Es-dur; Raas: Ite missa est.

* Tweede Paasdag. Viering met samenzang om 10.30. Voorganger is pastoor J. Grubben.

* Misintenties. ZATERDAG 20.30 Nellie Schelle-de Bever (jgt); overl. ouders Beijsens-Messing en hun zoon Antoon (jgt); overl. ouders Van Vught-Smetsers en kinderen; Theodorus Peeters; overl. ouders Van de Loo- v.d. Aa, kinderen en kleinkinderen; Ria Schoones-Vissers (bedevaart Hakendover); overl. families Van Esch en Sanders.

ZONDAG Eerste Paasdag, 10.30 W. van Breugel (jgt); Antoinette Wartenberg; Johannes Nabuurs en Hendrika Nabuurs-Reijnen; Renze de Waal; pastoor Herman de Beer; overl. ouders Bart en Tonnie v.d. Besselaar- v.d. Velden; overl. ouders IJsseldijk-Heitbrink; overl. ouders Kuijs-Korsten; Henk Bruggeman; bedevaart van Hakendover voor de leden en overleden leden.

MAANDAG Tweede Paasdag, 10.30 overl. ouders A. v. Helvoort, H. v. Helvoort-Bekkers, Cees v. Helvoort. Woonzorgcentrum Elisabethsdael/Vinckenrode 10.30 eucharistieviering.

DINSDAG 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor de vrede in alle harten.

VRIJDAG 09.00 alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG Tweede Paasdag, 10.15 eucharistieviering. Intenties voor Annie v.d. Aker-de Kock; Felisia Garcia (jgt).

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 herdenking Laatste Avondmaal. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong met gregoriaanse gezangen van Cantate Domino. Intentie voor alle parochianen.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 kruisweg. 19.00 viering met voorganger kapelaan Geoffrey de Jong en gregoriaanse gezangen van Cantate Domino.

ZATERDAG 20.00 paaswake. Voorgangers kapelaan Geoffrey de Jong en diaken PierPaolo Flesia met medewerking van het Liempds Gemengd Zangkoor. Intentie voor alle parochianen.

ZONDAG Eerste Paasdag, 09.30 jeugdviering. Voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong met medewerking van het Combikoor. Intenties voor Toos v.d. Broek-Prinsen (verj); Heinz Nouwens (mgd).

MEDEDELINGEN

* Witte Donderdag. Op deze dag is er géén mis in de bijsacristie.

* Tweede Paasdag. Deze dag is er geen mis in de Liempdse kerk.

* Aandacht voor zieken. Men kan een beroep doen op De Zonnebloem afdeling Liempde die ook mede namens de parochie op huisbezoek gaan. Een afspraak kan via telefoonnummer (0411) 63 16 95.

* Welkom in de pastorie. Parochianen zijn zaterdag tussen 10.30 en 11.30 welkom in de Liempdse pastorie voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. Een intentie kost 12 euro.

* Bedevaart Beauraing. Zondag 7 mei is de dagbedevaart. Men kan zich aanmelden bij de propagandisten: mw. Van de Biggelaar, Beneluxlaan 8, telefoon 63 18 81 of hr. Slits, Kapelstraat 3, telefoon 06-21 54 79 51. Informatie over deze dagbedevaart alsook de meerdaagse ziekenbedevaart van 6 tot en met 9 mei vindt men achter in de kerk.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 eucharistieviering met medewerking van het Sint-Theresiakoor.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 19.00 gebedsviering met Lencante.

ZATERDAG 21.00 paaswake met zang van het Sint-Theresiakoor.

ZONDAG Eerste Paasdag, 10.30 gezinsviering met zang van Lencante.

Misintenties in alle vieringen voor Leo v. Helvoort (verj); overl. ouders Brands- v. Roosmalen en Marjet en Marinus; Rinie Smetsers; overl. ouders Van der Heijden-Dortmans; Toon Willemen; oma v. Oirschot- v. Dal; Marianne Freijse; Bart v. Esch; Jeroen en Johan Maas; overl. ouders Van Kasteren- v.d. Sloot; Ad den Otter; Ton en Ria Kruijssen; Gerard v.d. Heijden; Toos Merkx.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Maandag 11.00 doopviering Tijme Rombouts (met de communicantjes); zaterdag 22 april 18.30 eucharistieviering met medewerking van fanfare Sint-Arnoldus.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 eucharistieviering. Voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor de parochie.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 kruisweg in de kerk. Voorganger is diaken Toon Dankers. Goede Vrijdag is een vasten- en onthoudingsdag.

ZATERDAG 19.00 paaswake met zang door het Esch' Mannenkoor. Voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor Harry v.d. Zanden (jgt); Truus Verhoeven-Schoones (processie Hakendover); voor de parochie.

ZONDAG Eerste Paasdag, 10.00 eucharistieviering. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor Sjef en Tina v.d. Broek- v.d. Nieuwelaar (jgt); Corrie v.d. Broek; Jos en Anna v. Esch-Dieden; voor de parochie.

MAANDAG Tweede Paasdag, 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Afgelopen week is afscheid genomen van Dini v. Brunschot- v.d. Pas (87) en Janske Sterks- v.d. Hurk (89). Mogen zij nu delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Eerste Communie. Woensdag 13.30 bijeenkomst voor de communicanten in De Opgang.

* Vastenactie. Achter in de kerk staat een bus voor de vastenzakjes. Men kan de zakjes ook inleveren bij de Spar in de doos die bij de kassa staat.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via nummer (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 eucharistieviering met gemengd koor. Intentie voor het geestelijk en tijdelijk welzijn van alle parochianen.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 kruisweg.

ZATERDAG 21.00 plechtige Paaswake met gemengd koor. Intenties voor Piet v.d. Akker (mgd); Martien Voets.

ZONDAG Eerste Paasdag, 10.00 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Dieneke v. Helvoort- v. Oirschot; Harrie Klomp; Anneke Klomp-Kemps; Theodora Kemps; Cor v.d. Rijdt- v. Grinsven namens Hakendover; Meindert Dijkstra en overleden fam.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed ter gelegenheid van Beravond van het gilde Sint-Joris en Sint-Catharina. Intentie voor Harrie Geerts.

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 20 april 18.45 komt de Emmausgebedsgroep bijeen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.30 dienst van Schrift en Tafel, geleid door mw. ds. C.A. Terlouw met medewerking van de cantorij. Met gezongen tafelgebed 'Die wij kennen als een Vader'. Organist is Ko Suurmond.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 19.30 dienst, geleid door mw. ds. C.A. Terlouw met medewerking van Ko Suurmond op orgel. Hij speelt 'O Lamm Gottes, unschuldig' van J.S. Bach.

ZATERDAG 21.30 paaswake wordt geleid door mw. ds. C.A. Terlouw met muzikale medewerking van organist Ko Suurmond. Overdenking bij de grote geloofsicoon.

ZONDAG Eerste Paasdag, 10.00 paasdienst, geleid door mw. ds. C.A. Terlouw. Organist is Ko Suurmond. Voor de kinderen is er een lange Paks. Zij hebben hun eigen dienst met paasontbijt in De Schakel. Zij sluiten het veertigdagentijd-project 'Geloof in het leven' af.

MEDEDELINGEN

* Iconen. Van vrijdag 14 tot en met 19 april zijn in de kerk iconen van Geert Hüsstege te bezichtigen. Hij geeft verzorgt woensdag om 19.30 een lezing. Entreeprijs is vijf euro.

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of via 06-10 69 05 69.