Afbeelding
Foto: Peter de Koning

STATIONSPLEIN MET VEREENDE KRACHTEN OP DE SCHOP

Forens kent Boxtel straks niet terug...

,,Eindelijk gaat het beginnen..." Wethouder Herman van Wanrooij nam gistermiddag even poolshoogte op het Stationsplein, waar de werkzaamheden voor de herinrichting werden voorbereid. ,,Kun je je voorstellen dat dit over enkele dagen een volledig andere plek is?"

Vanochtend is gestart met de aanleg van een verkeersremmer in de bocht die vanuit de Stationsstraat linksaf naar de Parallelweg Noord voert en het zebrapad ter hoogte van restaurant Plein2. Verspreid over het gedeelte tussen de entree van het NS-station en de fietsenstalling naast het Jan van Eschplein verrijzen acht plantvakken met een totale oppervlakte van 300 vierkante meter. Het fietspad, dat nu nog abrupt ophoudt voor het station, verdwijnt.

Naast de bedrijven Van de Sande Bestratingen, Van Pinxteren BV, Jan van den Boomen BV, boomkwekerijen Boxtel, De Spankert, De Jong van Laarhoven, Van der Mee en Van Esch, Agroservice Sterks en Siermetaal Timmermans bieden zo'n veertig vrijwilligers hun diensten aan op vrijdag en zaterdag. Zij verrichten hand- en spandiensten, zoals stenen sjouwen, vegen en helpen met de beplanting.

Het laatste deel van de Stationsstraat en het Stationsplein zijn tot en met zaterdag 18.00 uur afgesloten voor verkeer. (Foto: Peter de Koning).