Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Kwetsbaarheid delen op Goede Vrijdag in Boxtel

Onder leiding van Nico Bulter en Sjaak Beirnaert vindt op Goede Vrijdag, 14 april, van 19.30 tot 21.30 uur een bijeenkomst plaats in de Van Coothhoeve op het terrein van De Kleine Aarde met het thema 'De kwetsbaarheid delen'. Tijdens deze avond wordt stilgestaan bij het lijden, de dood en het zoeken naar een weg om verder te gaan.

Bulter en Beirnaert willen het moeilijke thema bespreekbaar maken en delen met anderen. Zij hebben een vader bereid gevonden te vertellen over zijn eigen persoonlijke ervaring met het lijden van zijn dochter: de worsteling, de pijn, de wanhoop maar ook de humor en prachtige, onvergetelijke momenten komen voorbij, evenals het spelen op de gitaar, het luisteren naar de stilte, gewoon samen naast elkaar wandelen, haar dragen toen het niet anders meer ging. Ook vertelt hij over hoe

het nu gaat. Om zijn persoonlijk verhaal heen spelen twee muzikale vrienden: Paul Hagenaars (gitaar) en Pleun van Dieren (zang). Er is na afloop gelegenheid tot gesprek. ,,Je maakt kennis met een vader die vertelt over zijn jongste dochter en haar keus. Je maakt kennis met nabijheid, steunen en niet weg kijken Je maakt kennis met rouw, rauwe rouw. Rouw die vertraagt, die overheerst. Op deze avond wordt intiem gedeeld, gesteund door twee muzikanten", aldus de spreker die op 14 april zijn persoonlijke verhaal deelt met het publiek.

Vanaf 19.00 uur is de Van Coothhoeve geopend. Bezoekers worden ontvangen met koffie of thee en ook na afloop is er gelegenheid om samen iets te drinken. Een vrijwillige bijdrage in de kosten is welkom. Stuur voor meer informatie een e-mail naar vanondersteboven@gmail.com.


Frans Kapteijns verzorgt lezing

Frans Kapteijns, de bekende gepensioneerde boswachter, verzorgt op donderdag 13 april op uitnodiging van Natuurwerkgroep Liempde een lezing in café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat 23 te Liempde. Natuurgebied Kampina staat tijdens deze presentatie centraal.

'Natuurlijk Frans, De Kampina, het Madurodam van de Brabantse natuur'. Dat is de titel van de lezing die Kapteijns geeft. Hij nam vorig jaar afscheid als boswachter van Natuurmonumenten, maar is nog als vrijwilliger actief voor de organisatie. ,,De schat van Brabant is de Kampina. Die is namelijk van ongelofelijke waarde, zowel op het gebied van cultuurhistorie als natuurrijkdom." De lezing start om 20.00 uur; de toegang tot de lezing is gratis.


Natuurwandeling

Natuurwerkgroep Liempde organiseert zondag 9 april een wandeling door de Loonse en Drunense Duinen. De grootste zandverstuiving van Europa is een begrip in Brabant. Duingids Giel de Haan leidt deelnemers rond. Die verzamelen om 09.00 uur bij de Liempdse Sint-Jansonthoofdingkerk. Vandaar wordt er gecarpoold naar startpunt De Rustende Jager in Biezenmortel.