Arie van der Tempel werd tweede tijdens de verkiezing Logistiek manager van het jaar. (Foto: familie Van der Tempel).
Arie van der Tempel werd tweede tijdens de verkiezing Logistiek manager van het jaar. (Foto: familie Van der Tempel). Foto: Arie van der Tempel

FINALE 'LOGISTIEK MANAGER VAN HET JAAR'

Verkiezing voor logistiek talent kent Boxtels zilver

LONNEKE HOONDERT

Marc van het Bolscher, supply chain manager bij chemicaliënreus Tanatex, liep donderdag weg met de titel 'Logistiek manager van het jaar'. Arie van der Tempel uit Boxtel zat hem echter op de hielen. Hij werd tweede. ,,Volgens de jury was het écht een close call."

De Jaarbeurs in Utrecht barstte donderdag van het logistiek talent. Vakgenoten uit het hele land waren op de landelijke verkiezing afgekomen om te zien wie dit jaar de eretitel in de wacht zou slepen. Van der Tempel is trots op het logistieke zilver dat hij met zijn project binnen de groothandel voor dierbenodigdheden Europet-Bernina International (EBI) in Helmond verdiende. ,,Een tweede plek vind ik ook mooi en het geeft een opening om andere logistiek managers te bereiken, die voorheen moeilijker te benaderen waren", vertelt Van der Tempel. Hij is ook tevreden met het jurycommentaar. Het scheelde namelijk maar een haartje of de Boxtelaar was er vandoor gegaan met de prestigieuze titel. ,,Ze vonden mijn presentatie het beste."

Van der Tempel bereikte de finale van de verkiezing dankzij zijn inspanningen om de logistieke keten binnen EBI te optimaliseren. Hij liet vernieuwende software implementeren waardoor het verwerkingsproces van goederen in het magazijn sterk verbeterde. Daar bleef het niet bij; óók andere afdelingen profiteerden van het innovatieve systeem. Het nieuwe softwaresysteem kon EBI bekostigen doordat Van der Tempel na zijn aantreden in 2014 een aantal verbeteringen doorvoerde. Dat leverde genoeg winst op om de volgende stap te maken.

LONEN OMHOOG

Het Boxtels logistiek talent bewees met zijn project dat hij niet alleen oog had voor winst en besparingen. Ook het welzijn van zijn collega's vindt hij belangrijk. De kostenbesparing die het nieuwe systeem opleverde, vloeide daarom deels terug naar de werknemers. Hun loon ging omhoog. ,,Ik wilde graag iets teruggeven aan mijn medewerkers. Ik ben niet alleen verantwoordelijk voor een goed financieel resultaat, maar wil ook dat mijn mensen het goed hebben", zei Van der Tempel eerder in deze krant.


Lezing Heemkunde

Jan Willem ten Brink van Heemkunde Boxtel geeft dinsdag 11 april vanaf 20.00 uur een lezing in zaal De Adelaar aan de Baroniestraat. Hij heeft onderzoek gedaan naar de familie Ten Brink. Die familie vestigde zich rond 1835 in Boxtel, waar ze percelen op de Kampinase heide kochten. Drie zussen schonken grote bedragen aan het kerkbestuur van Boxtel. Ook schonken ze een altaar.