Afbeelding
Foto:

'AFSTAND TOT BRIEVENBUS BLIJFT VOLDOEN AAN POSTWET'

PostNL schrapt Boxtelse brievenbussen

Het Dorpsberaad en twee politieke partijen stonden al op hun achterste benen om het wegvallen van twee brievenbussen in Liempde aan de kaak te stellen. De gemeenteraad van Boxtel steunde dinsdagavond unaniem een motie van het CDA waarin het college van B. en W. werd opgedragen het weghalen van bussen bij verzorgingshuizen te voorkomen en andere te behouden.

Tot juni is PostNL in de provincie Noord-Brabant bezig met de 'herschikking' van brievenbussen, daarna komen provincies als Overijssel en Zuid-Holland aan de beurt. ,,We merken dat er in Nederland steeds minder post wordt verstuurd", stelt PostNL op haar website. ,,Onze chauffeurs die de postbussen legen, komen er daardoor steeds meer tegen waar bijna niets meer in zit. Deze brievenbussen worden dus eigenlijk bijna niet meer gebruikt. Daarom verwijderen of verplaatsen we ze."

Vaak zullen brievenbussen een plek krijgen bij supermarkten, stations en bij de entree van woonwijken. ,,Ons uitgangspunt blijft dat de brievenbussen voor iedereen bereikbaar moeten blijven, ook voor mensen die minder mobiel zijn", stelt PostNL. ,,Daarnaast houden we ons aan de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet ons voorschrijft."

Pagina 25: 'Liempde boos: PostNL haalt brievenbus weg'.

FOTO ONDER: Een van de brievenbussen die in Boxtel verdwijnt, staat op het Newtonplein. (Foto: Marc Cleutjens).