HOCKEYVROUWEN MOETEN DIEP BUIGEN IN WAALRE

Tilburgse middenmoter rolt HCL op

De mannen van HCL verruilen door het verlies de tweede met de derde plek op de ranglijst met Were Di. Het verschil met de koploper is nu zes punten.

Het vrouwenteam van HCL startte redelijk; het was erg warm, maar elke speelster voerde haar taak goed uit. Toch werden een paar kleine fouten gemaakt die DVS meteen afstrafte: 2-0. Een paar minuten later kregen de bezoeksters een strafbal tegen, die tot het derde doelpunt voor DVS leidde. Uiteindelijk scoorde de thuisploeg nogmaals voor rust.

Liempde wist een paar keer goed op te bouwen en zo richting het doel van de tegenstander te lopen. Na een paar gemiste kansen was er een perfecte aanval waarbij Alina Bekkers vanuit de flank naar de cirkel liep en de bal keihard voorgaf aan Irmin van de Wiel die prachtig afrondde. Ruststand: 4-1.

In de tweede helft kreeg HCL verschillende strafcorners tegen, maar dankzij goed keeperswerk van Suzan van der Steen leidden die niet tot doelpunten door DVS. Twee Liempdse speelsters moesten vanwege een blessure afhaken. Ondanks hard werken kon HCL niet voorkomen dat DVS nog viermaal het doel vond.

Zondag 9 april spelen de hockeyvrouwen van HCL opnieuw uit; dan is Cranendonck de tegenstander. Afslag om 12.30 uur.

FOTO BOVEN: Jan van der Heijden aan de bal voor HCL. Achter hem Paul Koppen. (Foto: Hans Verberk).

NIPT VERLIES VOOR BOXTELSE HANDBALSTERS

Bergeijk opnieuw te sterk voor HCB

Het eerste vrouwenteam van de Boxtelse handbalvereniging HCB '92 reisde zondag af naar Bergeijk om de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie te spelen. Bij de eerste ontmoeting eerder dit seizoen verloren de Boxtelse handbalsters nipt en dat gebeurde zondag opnieuw. De tegenstander trok met 14-12 aan het langste eind.

HCB '92 startte voortvarend aan de wedstrijd en kwam al snel op een 3-0 voorsprong door de afronding van twee ingestudeerde vrije worpen door Annemarie Sens en een afstandsschot van Mandy van Abeelen.

Aan beide kanten werd stevig aangepakt in de verdediging waardoor de scheidsrechter diverse penalty's toewees. HCB '92 miste de scherpte in de afronding, terwijl Bergeijk de strafworpen wél verzilverde en de nul van het scorebord haalde.

Door snel spel wist de tegenstander enkele malen haar opbouwers vrij te spelen en kansen te benutten. Inge van Drunen vond voor HCB '92 in de eerste helft nog driemaal het doel met een fraaie schijnbeweging en twee afstandsschoten. Ook Nonja van de Langenberg scoorde vanuit de rechterhoek waar ze door gastspeelster Manon Foolen met een 'contrabal' prima werd aangespeeld. De ruststand werd hiermee bepaald op 7-7.

Na enkele tips van coaches Martin van Nunen en Mirjam van Weert begon HCB '92 aan de tweede helft. Bergeijk zette een 5/1 verdediging neer waardoor de vaart uit het spel van de Boxtelse handbalploeg werd gehaald. Van Abeelen vond echter een gaatje in de verdediging en scoorde met haar onderhandse afstandsschot. Defensief moest HCB '92 enkele keren aan de noodrem trekken waardoor er tijdstraffen werden uitgedeeld en aan Bergeijk diverse penalty's werden toegekend. Keepster Ankie Welvaarts zat er meerdere malen dichtbij en wist er ook een te stoppen. De Boxtelse verdediging stond goed, ondanks dat ze regelmatig een persoon minder tot hun beschikking had door de tijdstraffen. Bergeijk speelde de hoekspeelsters goed vrij en kon hieruit nog scoren. HCB '92 vond in de tweede helft nog enkele malen het doel via schoten van Van de Langenberg en Sens. Met een eindstand van 14-12 bleven de laatste punten van de zaalcompetitie in Bergeijk.

ROLSTOELHANDBAL

HCB '92 organiseert zondag 9 april van 11.00 tot 17.00 uur een rolstoelhandbaltoernooi in sportcomplex De Braken. De gehele dag wordt er gespeeld. De toegang is gratis.

Liempds judotalent wint in Geldrop

Voor de achtste keer werd zondag in Geldrop een toernooi in de leeftijd van 6 tot en met 20 jaar gehouden. In sporthal De Kievit won Keira Kreijveld (10) van Judoclub Liempde de eerste plek in de gewichtsklasse tot 44 kilogram onder de 12 jaar.

Keira's won haar eerste partij eenvoudig door de tegenstander binnen 10 seconden in de houdgreep te nemen. In haar tweede partij kwam ze met een kleine fout al vroeg met een wazari op achterstand, maar met haar lage tani o toshi wist ze de wedstrijd te beslissen: ippon. Ook in de derde partij was Keira te sterk. Met wederom een houdgreep won ze verdiend de wedstrijd. Het Liempdse sporttalent is dit seizoen één van de sterkste judoka's in haar klasse, zelfs op nationaal niveau.

Xavi van Weert (11) trof in Geldrop liefst negentien tegenstanders in zijn gewichtsklasse tot 38 kilogram onder de 15 jaar. Hij verloor zijn twee partijen.

Judoclub Liempde vaardigde afgelopen weekeinde ook negen leden af naar een beginnerstoernooi in Diessen. De uitslagen staan hieronder.

2. Ivar van Weert en Mirte Jorritsma; 3. Annabel Omvlee, Inge van Oirschot, Wil van Oirschot en Femke Jorritsma; 4. Sil van Oirschot en Britt van Oirschot