Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Podiumtoppers zet talent in theaterschijnwerpers

Zelfgeschreven liedjes, swingende covers, funky blues, dichtkunst en theater. Ook worden de degens gekruist. De avondvullende voorstelling Podiumtoppers biedt een méér dan afwisselend programma vol Boxtels talent. Vier artiesten van eigen bodem beklimmen zaterdag 8 april om de beurt de bühne van Podium Boxtel.

Podiumtoppers werd door Podium Boxtel en stichting Vrienden van Podium Boxtel in het leven geroepen om aanstormende theatermakers, muzikanten en andere creatievelingen een kans te geven in een écht theater op te treden. Een vierkoppige jury selecteerde hiervoor multitalent Jessica De Bel, dichteres Martje Wijers, de band Stoke en muzikaal duo Nohr de Vos en Boaz Tooren.

Gevarieerd wordt de voorstelling zeker. De van oorsprong Belgische De Bel zal het publiek betoveren door in de huid te kruipen van de befaamde Mona Lisa. Naast interactief theater biedt het optreden van De Bel ook zelfgeschreven liedjes. De actrice heeft zich meester gemaakt van de kunst van het theaterschermen en ook dát komt terug tijdens haar spel.

Nohr en Boaz (beiden 13) timmeren allebei aan de weg met hun muziek. Nohr schopte het zelfs tot de finale van het Junior Songfestival. Boaz speelt gitaar en schrijft al jaren liedjes. Tijdens Podiumtoppers spelen ze covers, zoals 'The A-Team' van Ed Sheeran én uiteraard zelfgeschreven muziek.

SWINGEN

Dichteres Wijers biedt tijdens Podiumtoppers een moment van verstilling met haar poëzie. Hoewel bij een theater al snel gedacht wordt aan muziekoptredens of cabaret, zal de Boxtelse laten zien dat ook het voordragen van gedichten een plek op het podium verdient.

Hoewel ze zichzelf bestempelt als hobbyband doet Stoke niet onder voor menig professioneel gezelschap. De muzikale alleskunners sluiten Podiumtoppers swingend af met hun stevige blues- en rockcovers mét een funky randje. De band bestaat uit negen muzikanten, waaronder een blazerssectie.

Podiumtoppers begint om 20.15 uur. Kaarten kosten tien euro en zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl en bij Hebbes (Markt), bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), Jumbo (winkelcentrum Oosterhof) en drogist Bewust Beter (Nieuwstraat, Liempde).