Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Liempde boos:

PostNL haalt

brievenbus weg

MARC CLEUTJENS

In Liempde is verontrust gereageerd op het bericht dat PostNL twee van de drie brievenbussen in het dorp wil weghalen. Zowel de brievenbus aan de Nieuwstraat als op de Heidonk is voorzien van stickers die melden dat deze gaan verdwijnen. De brievenbus aan de Hamsestraat blijft als enige behouden.

Het Dorpsberaad Liempde en de politieke partij Combinatie 95 hebben gezamenlijk een protestbrief opgesteld die is gestuurd naar de directie van PostNL in Leeuwarden. In de brief spreken beiden over verontruste inwoners die zich 'grote zorgen' maken over de veranderingen in de dienstverlening van het postbedrijf. ,,Het verwondert ons dat een brievenbus in het centrum wordt opgeheven en dat een brievenbus ver buiten het centrum blijft bestaan", stellen het Dorpsberaad en Combinatie95. ,,We begrijpen dat drie brievenbussen in de deze moderne tijd wellicht te veel van het goede is. Maar het gaat het dorp veel te ver om de belangrijkste postvoorziening in het centrum op te offeren."

Dat stelt ook het Liempdse raadslid Willy van Zuijlen van Balans. Zijn partij stuurde deze week een brief op poten naar het college van B. en W. van Boxtel. ,,Wij vinden dat het gemeentebestuur een krachtig signaal moet afgeven richting PostNL", stelt van Zuijlen. ,,We hebben allemaal de mond vol van het belang van leefbaarheid. Met het wegvallen van twee brievenbussen levert Liempde een stukje leefbaarheid in. Vooral de brievenbus in het centrum moet blijven vanwege de nabijheid van veel andere voorzieningen en seniorenwoningen."

Het Dorpsberaad en Combinatie95 stellen in hun gezamenlijke brief dat zelfredzaamheid van burgers aan alle kanten wordt gestimuleerd. ,,Vele inwoners passeren en gebruiken de meest centraal gelegen brievenbus", stellen ze. ,,In de Hamsestraat zijn beduidend minder passanten. Alleen het kleine bedrijventerrein Daasdonk wordt hier bediend." (Foto: Gerard Schalkx).