FORSE OVERWINNING VOOR MANNEN- EN VROUWENHOCKEYPLOEG

MEP-teams gaan vol voor play-offs

Zowel de mannen (6-1) als de vrouwen (4-0) van hockeyclub MEP hadden zondag in sportpark Molenwijk geen enkele moeite met hun tegenstanders, respectievelijk Rosmalen en Sint-Oedenrode. Beide teams verkeren in de 'winning mood' en hebben duidelijk hun vizier gericht op de play-offs. Voor de mannen van coach Erik Verzijden lonkt ook nog de Silver Cup, de nationale bekercompetitie voor clubteams die niet in de hoofdklasse of overgangsklasse spelen.

De vrouwen troffen zondag onder prachtige weersomstandigheden Sint-Oedenrode. Tegen deze ploeg hebben de Boxtelse hockeysters het traditiegetrouw altijd moeilijk. De Rooise dames hebben het team verjongd en daardoor duidelijk aan kwaliteit ingeboet. MEP was oppermachtig en binnen een minuut was het al raak door een veldgoal van Renée van Stekelenburg.

De Boxtelse ploeg leek af te stevenen op een monsterscore, maar de hockeysters waren bij een spervuur aan kansen zeer slordig. Het was een wonder dat het bij de rust slechts 1-0 was. In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Guusje Thewessen, Fleur Verhoeven en Ivet van Schaijk vijzelden door identieke aanvalspatronen op de rechterflank de score op tot 4-0. Coach Inge Poelmans was tevreden over het spel, maar niet over de afwerking. Dat zal zondag 9 april in Oss anders moeten in de regelrechte confrontatie met de belangrijkste play offs-concurrent. Toch heeft Poelmans er alle vertrouwen in. Afslag in Oss om 12.45 uur.

DUBBELE CIJFERS

Wie zondag de wedstrijd van MEP tegen Rosmalen zag, zal niet hebben kunnen begrijpen hoe de Boxtelse ploeg eerder in de competitie van deze ploeg kon verliezen. De gasten hadden helemaal niets in te brengen. Vooral de eerste helft was een walk-over en hadden de dubbele cijfers al op het bord moeten staan.

MEP sprong zeer slordig met de kansen om. Sjoerd Verzijden en Gijs de Wild waren de enigen die het net vonden in de eerste helft. In de tweede helft werd er wat accurater afgerond. Floris Verheijen, opnieuw Verzijden, Paul Sollewijn Gelpke en Guus van Gardingen brachten de teller op zes, maar opnieuw werden er veel te veel kansen gemist.

Een slordigheid in de verdediging gaf Rosmalen de gelegenheid de eer te redden: 6-1. De woede bij dat doelpunt was niet van de lucht bij doelman Paul Gruijthuijsen en daaruit blijkt de professionele en ambitieuze instelling. Ook de mannen van MEP spelen zondag in Oss en zullen in lastige uitwedstrijden moeten laten zien welke ambities ze hebben. Maar eerst volgt morgen, vrijdag 7 april, nog de spannende bekerwedstrijd tegen koploper Helmond. Dat wordt een mooie partij en het is natuurlijk de vraag of beide ploegen daar nog de hinder van zullen ondervinden op zondag. Volgens Verzijden is een wedstrijd beter dan trainen. Afslag voor de bekerwedstrijd vrijdag om 20.30 uur in sportpark Molenwijk. Afslag in Oss zondag om 14.45 uur.

Helmond        16-41        Oss        16-22

MEP        16-40        Weert        16-21

HCAS        16-34        Warande        16-17

Hopbel        16-27        Rosmalen        16-13

Berkel-Enschot        16-25        Geel Zwart        16-7

HOD        16-22        Sint-Oedenrode        16-4

FOTO BOVEN: Renée van Stekelenburg scoorde het eerste doelpunt voor MEP. (Foto: Hans Verberk).

OBC OSS BUIGT IN DE BRAKEN

Basketballers JRC winnen laatste thuisduel

De basketballers van JRC hebben zondagmiddag in De Braken de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Tegenstander OBS uit Oss kwam in de slotfase nog dicht bij een verrassing, maar werd uiteindelijk met minimaal verschil aan de Boxtelse zegekar gebonden: 70-68.

De thuisploeg kwam niet goed uit de startblokken. Jaap van Loon wordt keer op keer onterecht afgefloten voor diverse overtredingen; goede scores werden afgekeurd. Binnen enkele minuten keek JRC tegen een achterstand van tien punten aan. Het was Felix Stegeman die zijn team op sleeptouw nam. Hij speelde een van zijn beste wedstrijden van het seizoen en opende met een twee- en een driepunter. JRC won het eerste kwart met 16-14.

In het tweede kwart werd de basis gelegd voor de latere overwinning van JRC. In totaal scoorden de Boxtelaren 27 punten; de gasten zetten er 19 treffers tegenover. Jaap van Loon had in dit kwart een groot aandeel met tien punten; het verschil leek gemaakt en JRC ging met een goed gevoel rusten.

NIET TE STOPPEN

De tweede helft besloot OBC een zoneverdediging op te stellen waar JRC veel moeite mee had. Het verschil werd steeds kleiner. JRC kon dit kwart weer beschikken over Rooth, die niet te stoppen was. Mede dankzij zijn acht punten hield de thuisploeg de voorsprong vast. Het derde kwart werd evenwel verloren: 16-20.

Het vierde kwart wist de thuisploeg nog maar elf punten te noteren. Zoals vaker dit seizoen kwam JRC lastig tot scoren. Uiteindelijk bleek een marge van elf punten in dit kwart genoeg om de winst binnen te slepen: 70-68.

JRC speelt volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen in Barneveld.