NIEUWE WEDSTRIJDRONDE TAFELTENNISSERS

Weinig verrassingen in bekercompetitie BRTC

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) is maandagavond de eerste ronde van het bekertoernooi afgewerkt. Er wordt gespeeld met teams van twee spelers die in twee enkelspelen en een dubbelspel een wedstrijd afwerken.

Kampioen Taverbo Sabo 3 liet ook deze keer weer zien wie het bijna aflopende seizoen het sterkst was. Daan de Koning en Uschi Meeuwis wonnen hun enkelspelen van Lothar Groth en Joop van Eijk. Alleen het dubbelspel was voor het duo van Taverbo Sabo 5. Groth had de pech dat hij zich pas in de vijfde beslissende game tegen Meeuwis gewonnen moest geven terwijl Van Eijk slechts één game op zijn naam kon laten bijschrijven.

In de wedstrijd tussen het op de tweede plaats in de competitie geëindigde Taverbo Sabo 1 en De Horntreffers, die op een teleurstellende vijfde plaats eindigden, namen De Horntreffers revanche door geen enkel punt aan hun tegenstander te laten. Ad van Weert en Wim van Aarle gunden Hans van Haaren en Cees Hems slechts drie games en plaatsten zich met een 5-0 zege voor de winnaarsronde. Taverbo Sabo 1 gaat verder in de verliezersronde.

In de laatste wedstrijd van de competitie won De Dommel nog met 6-4 van De Firma Fotografie, maar kon daarmee niet voorkomen dat het op de laatste plaats eindigde. In de bekerstrijd namen Stef Schellekens en Jordy van de Laak wraak voor deze nederlaag en stonden ze alleen aan Ad van Lier een punt af. Schellekens verloor in drie games waarbij het verschil telkens slechts twee punten in het voordeel voor Van Lier was. Van de Laak won zijn twee enkelspelen en samen met Schellekens werd het dubbelspel gewonnen van het duo Van Lier/Ad de Man: 4-1.

TANDJE BIJSCHAKELEN

In de wedstrijd tussen Rotsvast 1 en Taverbo Sabo 4 won Erik van der Schoot zijn twee enkelspelen pas na twee keer een 2-0 achterstand in de vijfde beslissende game te hebben goedgemaakt. Teamgenote Geerta Pluut had vier games nodig voor het punt tegen Toon van Geel en moest de winst aan Peter de Rooij van Taverbo Sabo 4 laten. Het dubbelspel was in drie games voor Van der Schoot en Pluut.

Rembrandt speelde tegen De Dommel 2 een goede wedstrijd waarin alleen Arnold van der Heijde de winst aan Wim Jansen moest laten. Piet Wouters (De Dommel) verloor in vier games van Van der Heijde, maar was in de partij tegen Ad Brekelmans dicht bij de winst. In de beslissende vijfde game schakelde Brekelmans na een 8-2 achterstand echter een tandje bij en trok met 11-9 de winst naar zich toe. Ook het dubbelspel ging naar het duo van Rembrandt.

In de ontmoeting tussen Taverbo Sabo 2 en Rotsvast 2 was de spanning het grootst. Pas na een 2-2 tussenstand door winst van Jan Don en Bart Theeuwes op Hans Fonken en twee zeges van Mari van Dijk op Don en Theeuwes, moest het dubbelspel de beslissing brengen. Van Dijk en Fonken trokken de winst zeer gedecideerd naar zich toe.

Uitslagen maandag 3 april

De Dommel 1 - Firma Fotografie        1-4

Taverbo Sabo 4 - Rotsvast 1        1-4

Taverbo Sabo 2 - Rotsvast 2        3-2

Taverbo Sabo 5 - Taverbo Sabo 3        1-4

De Horntreffers - Taverbo Sabo 1        5-0

Rembrandt - De Dommel 2        4-1

Programma maandag 10 april

Winnaarsronde bekertoernooi

Firma Fotografie - Rembrandt

Rotsvast 1 - De Horntreffers

Taverbo Sabo 2 - Taverbo Sabo 3

Verliezersronde bekertoernooi

De Dommel 1 - De Dommel 2

Taverbo Sabo 4 - Taverbo Sabo 1

Rotsvast 2 - Taverbo Sabo 5


Laatste wedstrijd

beslissend voor

Wapen v. Liempde

BILJARTEN

De slotwedstrijd die het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/Regiobank binnenkort speelt, is beslissend voor de klassering in het eindklassement. Het kampioenschap ligt voor het oprapen, maar er zijn kapers op de kust.

De kaderspelers van 't Wapen van Liempde wonnen vorige week weliswaar van Moira uit Lith (6-2), maar naaste concurrent BBG uit Haarsteeg won met 8-0 van Hazelaar 1. Met dat resultaat verkleinde BBG de achterstand op de Liempdenaren tot één punt. Het slotduel bepaalt of 't Wapen van Liempde de titel pakt of genoegen moet nemen met een plekje in de play-offs. Via die route kan alsnog de halve finale bereikt worden.

De wedstrijd tegen Moira was zwaar. In alle drie gewonnen partijen moest het onderste uit de kan gehaald worden om de winst veilig te stellen. In de partijen van Ton Rovers, Cees van Eindhoven en Harm van de Laar zaten de tegenstanders de Liempdse spelers dicht op de hielen en kwamen ze in de drie partijen zelfs minder dan twintig caramboles te kort.

Uitslagen vorige week

Wapen v. Liempde kader – Moira        6-2
Hazelaar 2 – Wapen v. Liempde 1         30-16
Wapen v. Liempde 2 – Krijt op Tijd 2        29-22