Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WEERGODEN ZIJN VLIEGERAARS NIET ZO GUNSTIG GEZIND

Eerste vliegerfeest van 2017 in Boxtel

LINDA VAN DE WIEL

Op zijn vijftigste verjaardag besloot Boxtelaar Hans Meulendijks geen 'gewoon' feest te geven, maar een vliegerfeest te organiseren. Inmiddels is Hans 64 jaar en organiseerde hij het vliegerfeest afgelopen weekend voor de vijftiende keer, met gasten uit binnen- én buitenland. ,,Dit is het eerste Nederlandse vliegerfeest van het jaar", vertelde Meulendijks op camping Den Oorsprong aan de Eindhovenseweg.

Helaas waren de weergoden de vliegeraars niet goed gezind, waardoor het grootste exemplaar met een omtrek van maar liefst 35 meter niet kon worden opgelaten. ,,Sinds drie jaar organiseer ik ook workshops. Hier kunnen vliegeraars hun eigen vlieger maken. Ik ben blij dat we ook een aantal kleine exemplaren hebben gemaakt. Zo kunnen we er toch een aantal oplaten", lichtte de Boxtelaar toe. En daar bleek geen woord van gelogen. Zondagochtend was de lucht gevuld met zeventig vliegers, een prachtig gezicht.

Ook de vlieger van Jan Dankers werd het luchtruim ingestuurd. ,,Ik heb een vlag van Brabants Bont gemaakt en alles zelf gestikt. Dat was veel werk, maar ik vind mijn vlieger erg mooi." Een tip om kinderen te enthousiasmeren voor het vliegeren, had de goedlachse Boxtelaar paraat: ,,Laat kinderen hun eigen vlieger maken. Dat vinden ze heel leuk en het motiveert hen om ze op te laten." (Foto: Peter de Koning).