'Tricks' in FilmPodiumScopia

FilmPodiumScopia vertoont donderdag 20 april in de ridderzaal van kasteel Stapelen de Poolse film Tricks (Sztucki). Het is volgens de organisatoren Wim van Liempt en Jos Vervoort de eerste film in een reeks van twee waarop het thema 'Geluk? Dat dwing je af!' van toepassing is.

'Tricks' (2007) is een door de Poolse regisseur Andrzej Jakimowski verfilmd warm en amusant poëtisch verhaal over Stefek en zijn veel oudere zus Elka die in een Pools provinciestadje bij hun alleenstaande moeder wonen en hun vader missen. Stefek is op zoek naar zijn vader die het gezin verlaten heeft. Als hij op het station een forens ziet, is hij ervan overtuigd dat dit zijn vader is en doet hij er alles aan om het lot te beïnvloeden en zodoende vader en moeder terug bij elkaar te brengen. Hij hoopt daarbij op hulp van zijn grote zus Elka, die volgens hem trucjes kent. Maar zij is meer bezig met volwassen worden dan met het terugkrijgen van de vader…

Toegangskaarten kosten 7,50 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) in Boxtel en bij droisterij Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde. De film begint om 20.15 uur en wordt voorafgegaan door een inleiding van Wim van Liempt.