Afbeelding
Foto: Scouting Boxtel

SCOUTING BOXTEL OP AVONTUUR IN DE ARDENNEN

Gidsen hiken van Vielsalm naar Spa

De gidsen van Scouting Boxtel hebben het weekend doorgebracht in het hart van de Belgische Ardennen. Net als veel andere scoutinggroepen krijgen ook de gidsen regelmatig een uitdagen programma voorgeschoteld. De oudsten gingen 'hiken' van Vielsalm via Stavelot naar Spa.

Zaterdagochtend verzamelden de gidsen zich in alle vroegte bij de blokhut van Scouting Boxtel aan de Molenwijkseweg voor een rit naar de Ardennen. Het startpunt van de route was gelegen nabij Vielsalm. Vanuit dat plaatje werd ongeveer 19 kilometer gelopen naar de camping in Stavelot.

Na het eten van een lekker bord pasta en het spelen van enkele kaartspelletjes en natuurlijk het populaire spel Weerwolven van Wakkerdam, ging iedereen moe maar voldaan de tent in voor een goede nachtrust. De volgende dag moest er immers wéér flink gelopen worden.

EXTRA UITDAGING

Op zondag ging de tocht van Stavelot verder richting Spa, bekend van zijn casino's én het bronwater alsmede de nabijheid van het Formule 1-circuit. Ook dit was voor de scouts een stevige, maar mooie wandeling. Door een activiteit af te stemmen op de oudste meiden van Scouting Boxtel, werd volgens de leiding een extra uitdaging geboden.

De Ardennen lenen zich ook uitstekend voor een goede hike. Het landschap is erg afwisselend en de hoogteverschillen maken het lopen wat pittiger dan de scouts normaal gewend zijn. Het was een leuk en uitdagend weekend en bovenal een hele mooie ervaring, zo blikte de leiding van het tweedaagse avontuur terug.

Scouting Boxtel is dé scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. De club heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 tot en met 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen activiteit hetzelfde is.

Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt scouting tot een veelzijdige hobby.

FOTO ONDER: De gidsen van Scouting Boxtel maakten afgelopen weekend een tweedaagse wandeltocht door de Ardennen in België. (Foto: Scouting Boxtel).