LSV komt op achterstand in het duel tegen Terlo uit Bergeijk. De ploeg uit Lennisheuvel verloor zondagmiddag met 1-3 en blijft rode lantaarndrager in de vijfde klasse E. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

GEMONDENAREN BOEKEN EINDELIJK ZEGE

Irene tankt vertrouwen in Gerwen

De voetballers van vijfdeklasser Irene hebben zondag na lange tijd weer eens een overwinning behaald. Nadat recent al enkele remises werden geboekt, was de zege op RKGSW in Gerwen verdiend. De drie punten brengen het vertrouwen terug in de ploeg van Alex Raaijmakers.

RKGSV bezet de vierde plaats op de ranglijst en gaat aan kop in de tweede periode. Irene bood echter weerstand, al was de start van de Gemondenaren zwak. De gasten stonden met de rug tegen de muur in Gerwen en kwamen op achterstand door een strafschop: 1-0. Toen twee aanvallers van RKGSV alleen op doelman Patrick van Osch afstormden, leek de 2-0 een fluitje van een cent. Het duo liep elkaar op onbegrijpelijke wijze in de weg waardoor deze buitenkans verloren ging. Het was het moment voor Irene om wakker te worden. De gasten uit Gemonde kozen voor de aanval en die tactiek leverde vlot drie corners op. De derde hoekschop werd doeltreffend afgerond door Tjeerd Pijnenburg: 1-1.

FRIVOOL

Na rust ging Irene frivool verder en al na vijf minuten was het A-junior Bryan Hellings die in een druk starfschopgebied fraai wist te scoren: 1-2. Jorick de Vos schoot daarna rakelings voorlangs. RKGSV zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Maar de ontlading bij Irene was groot toen de debuterende A-junior Illias Assbai het net vond en 1-3 op het scorebord bracht.

Met nog zes wedstrijden te spelen, hoopt Irene meer punten te pakken. En dat is nodig; de ploeg staat stijf onderaan met slechts zeven punten uit negentien duels. De ploeg richt het vizier als eerste op Fiducia, dat met één wedstrijd minder gespeeld vijftien punten heeft behaald.

Zondag 9 april speelt Irene thuis tegen Festilent.

LSV doet zich tekort tegen Terlo

Een vertrouwd beeld tijdens de wedstrijden van LSV van de laatste tijd: geen groot klasseveschil tussen het team en haar opponent, maar uiteindelijk moeten de voetballers uit Lennisheuvel toch de overwinning aan de tegenstander laten. Het duel in het sportpark aan de Mijlstraat tegen Terlo eindigde in 1-3 voor de bezoekers uit Bergeijk.

Het eerste doelpunt kwam op naam van Danny Smolders van Terlo. Tien minuten voor rust trok Nick van den Boogaard van LSV de stand gelijk: 1-1. Nog vóór de thee wist Terlo weer op voorsprong te komen door Harm Bohmer.

LSV zette na de pauze alles op alles om minimaal één punt in Lennisheuvel te houden. Dat ging voortvarend tot Terlo in de slotfase een penalty mocht nemen. De inzet van Bohmer werd door LSV-doelman Lars Kruijssen gestopt, maar de rebound was voor Mischa Kunnen.

MO19-1: LBC - Tricht        11.30

FOTO ONDER: LSV verloor zondag met 1-3 en blijft rode-lantaarndrager in de vijfde klasse E. (Foto: Peter de Koning).