Afbeelding
Foto: Ad Dekker

BOXTELS TALENT SCOORT OP OPEN ROYAL DUTCH

Tien prijzen voor taekwondoschool Dekker

Taekwondoschool Ad Dekker veroverde zaterdag tijdens de tweede editie van het Open Royal Dutch-toernooi tien prijzen. In Alphen aan den Rijn verzamelden zich niet minder dan 340 taekwondoka's uit onder meer Nederland, België, Duitsland, Engeland en Spanje. TS Dekker was present met tien deelnemers, drie coaches en twee scheidsrechters.

Het eerste onderdeel was tuls. Bryan Marien kwam als winnaar uit de bus. Dinand Verhoeven scoorde een welverdiende vierde plaats; Linda Beekmans viel net buiten de boot. Op het onderdeel sparren maakten Corné Beekmans, Nabil Qoubbane (links op de foto) en Loubna Driouch indruk. Beekmans, die voor het eerst in een gewichtsklasse deelnam, liet het kaas niet van haar brood eten en toonde aan over veel doorzettingsvermogen te beschikken.

Bij de junioren legde Dinand Verhoeven beslag op de tweede plaats; hij nam het onder meer op tegen een opponent van 20 jaar. Areeb Abass veroverde het goud. Dat lukte ook Tilia Marouche, die een echte 'queen of the ring' is. Bryan Marien presteerde goed dankzij een verfijnde techniek, maar moest buigen voor een tegenstander die net iets scherper vocht.

Bij de senioren keerde oudgediende Lizzy van Wanrooij na een afwezigheid van zes jaar terug in de ring. Ze verbaasde vriend en vijand met enkele puike partijen. Jolijn van Eisden vocht haar partijen als vanouds en liet zien dat ze de volgende keer zeker op de eerste plaats zal eindigen. Atmane Qoubbane legde na een goede start beslag op de derde plaats.

Na de successen in Alphen aan den Rijn is de voorbereiding van TS Dekker nu gericht op een wedstrijd die zondag 23 april in Oosterwolde wordt gehouden. In de aanloop naar het wereldkampioenschap, dat in de herfst plaats vindt in Barneveld, zal de selectie van TS Dekker meedoen aan deze wedstrijd voor sporters die uitkomen in de International Taekwondo League.

PRIJSWINNAARS

Sparren junioren: 1. Areeb Abass. Sparren jeugd: 1. Loubna Driouch; 2. Nabil Qoubbane. Sparren junioren: 1. Tilia Marouche; 2. Dinand Verhoeven. Sparren senioren: 2. Jolijn van Eisden; 3. Lizzy van Wanrooij; 3. Bryan Marien; Atmane Qoubbane. Tuls junioren: 3. Bryan Marien.