VOLLEYBALSTERS ONDERUIT IN STRIJD OM MIDDENMOOT

Blox-mannen walsen over Condor heen

De mannenploeg van Blox had zaterdag in sportcomplex De Braken tegen Condor uit Kaatsheuvel maar één doel: met 4-0 winnen. Ondanks enkele spannende sets werd dit doel behaald. Voor het Boxtelse vrouwenteam verliep het zaterdag iets minder rooskleurig. Hajraa uit Eindhoven trok aan het langste eind: 1-3.

Voor de volleyballers verliep de eerste set tegen Condor moeizaam. De tegenstander had een goede middenaanval en daar had Blox geen antwoord op. Door de invalbeurt van Fabian Robroek kwam er meer aanvalsdruk en kon Condor de middenaanval niet meer opzoeken. De set werd nog spannend, maar VC Blox won uiteindelijk met 25-23.

Voorafgaand aan de tweede set werd besproken hoe de middenaanval van Condor kon worden bestreden. Hierdoor kon de tegenstander geen punten meer maken. Blok stond echter positioneel niet altijd even goed, maar wist de tweede set toch binnen te slepen. Daarna speelde de Boxtelse ploeg sterk en wist ze de derde set moeiteloos binnen te slepen: 25-15. In de laatste fase van het duel kwam de tegenstander nog even onnodig terug door fouten van Blox, maar desondanks werd deze set toch gewonnen door de volleyballers uit Boxtel. Komend weekend staan er voor Blox twee duels op het programma: een uitwedstrijd in Vught en op zondag speelt de ploeg om 12.30 uur tegen Rosmalen in De Braken.

GEBRAND

De volleybalsters van Blox waren er op gebrand om goede tegenstand te bieden aan Hajraa. De uitwedstrijd werd onnodig verloren met 4-0 en de strijd om bovenin de middenmoot te eindigen, was behoorlijk spannend. In de eerste set liet de tegenstander zien niet voor niets de derde plaats op de ranglijst in beslag te nemen. De studenten uit Eindhoven liepen snel uit naar een voorsprong en trokken aan het langste eind: 25-16.

Ook in het begin van de tweede set lieten de Bloxmeiden niet het achterste van de tong zien waardoor de tegenstanders uitliepen naar 7-3. Na enkele mooie blocks van Carmen Steenbakkers en Nienke Bosma en een fraaie verdediging van Elke van Rooij weten de vrouwen echter een inhaalslag te maken. Toch won Hajraa de set opnieuw: 25-19.

Na een achterstand van 9-5 in de derde set vond Blox het welletjes en liep de ploeg gestaag de achterstand in. Hajraa wist zich geen raad met de drie-meteraanvallen van Hanna van Esch en de Boxtelse ploeg kwam op een voorsprong van 21-19. De set werd uiteindelijk binnengehaald door Blox: 25-23.

In de vierde set ging de stand gelijk op tot 6-6. Blox maakte in deze fase van de wedstrijd te veel persoonlijke fouten en de tegenstander liep uit: 17-11. De hoop op een vijfsetter hield de volleybalsters echter levend en ze streden zich terug tot 19-19. Hajraa zorgde er echter voor dat er geen vijfde set kwam: 25-22. Zaterdag 8 april staat voor Blox een wedstrijd op het programma in Middelbeers.

FOTO BOVEN: De Blox-mannen wonnen zaterdag met 4-0 in sportcomplex De Braken van Condor. (Foto: Peter de Koning).

Tweede plek
in Heythuysen
voor brandweer

In het Limburgse Heythuysen vonden zaterdag de provinciale vaardigheidstoetsen in de klasse 112 van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité plaats. Leden van de Liempdse brandweer kwamen uit tegen negen andere wedstrijdploegen en eindigden op de tweede plaats.

Het organiserende korps had een realistisch scenario uitgezet waarbij hard gewerkt moest worden om de klus verantwoord en binnen de tijd te kunnen klaren. De meldkamer verzocht de wedstrijdploegen uit te rukken naar De Smids Metaal aan de Vrijkenstraat in Roggel. In het pand was een medewerker bekneld geraakt onder een metalen balk en er was een kleine brand uitgebroken. Na het gerust stellen van het slachtoffer en het plaatsen van een noodstabilisatie kon de relatief kleine brand met één straal gedoofd worden en de loods geventileerd. Vervolgens werd in samenspraak met de ambulancedienst het beknelde slachtoffer bevrijd.

Burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal reikte de prijzen uit aan de wedstrijdploegen Roggel, Liempde en Leerdam die respectievelijk op de eerste, tweede en derde plaats eindigden. Zij gaan door naar de volgende ronde.