Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TWEEMAAL VOLLE BAK VOOR UITVOERING BIG BAND BOXTEL

Chicago swingt de pan uit in Denziz

LINDA VAN DE WIEL

In een vol en tot rokerige nachtclub omgetoverd partycentre Denziz, vond vrijdag- en zaterdagavond musicalprom Chicago plaats. De nummers, gearrangeerd door dirigent Mari van Gils, werden gespeeld door een 28-koppige Big Band Boxtel. De regie was in handen van Jazzmin Hobbelen, die samen met zus Donna de hoofdrol speelde tijdens een achttal moordend spannende musicalnummers.

,,Het idee om dit project op te zetten, is lange tijd geleden al ontstaan. Mari en ik hebben ongeveer een jaar geleden de opzet gemaakt en de nummers gekozen. Mari is daarna begonnen met het schrijven van de arrangementen", vertelt Jazzmin enthousiast. ,,Ik heb de teksten, dansen en dialogen uitgewerkt. De eerste periode hebben de Big Band Boxtel en de cast apart gerepeteerd. De laatste weken oefenden we gezamenlijk en begonnen alle puzzelstukjes steeds meer op hun plek te vallen."

Naast de vele repetities waaraan zij deelnam, was de regie van de avond ook in handen van Jazzmin. ,,Ik ben maanden bezig geweest met de voorbereidingen en hoewel het veel werk is, geniet ik er enorm van. Ik denk ook dat ik na afloop in een zwart gat ga vallen", grinnikt de Boxtelse zangeres.

CAST

Jazzmin speelde de rol van de sluwe moordenares Velma Kelly die na de moord op haar man in de gevangenis belandt. Haar zus Donna schitterde in de andere hoofdrol, die van de naïef ogende maar tevens gewiekste moordenares Roxie Hart. Samen vechten zij voor hun vrijheid, de aandacht van charismatische advocaat Billy Flynn én een plek in de schijnwerpers. Duidelijk was dat de zingende en dansende zussen goed op elkaar ingespeeld waren en flink gerepeteerd hadden.

De overige rollen werden gespeeld door Romy Hesselberth, Kiki van Lokven, Steffie van Esch, Jessica Nunspeet, ofwel The Killer Girls, en Ian van Ewijk die furore maakte als verteller én gladde advocaat Billy Flynn.

CLIMAX

De sexy uitgevoerde bewerking van de 'Cell Block Tango' was het onbetwiste hoogtepunt van de avond. Zowel muzikaal als choreografisch was het nummer erg sterk. Ook het nummer 'We both reached for the gun', waarin Donna in haar rol van Roxie Hart als marionet fungeert, werd strak uitgevoerd. Evenals het welbekende 'And all that jazz...' Verrassend was verder het optreden van altsaxofoniste Marion Loots, die als gevangenisdirectrice Mama Morton het nummer 'When you're good to mama' ten gehore bracht.

Een stralende Jazzmin was na afloop erg tevreden over de uitvoering: ,,Het was enorm veel werk om deze productie op te zetten. De laatste acht weken waren het meest intensief. Ik had soms wel vier afspraken per week. Maar het was het helemaal waard. Ik ben heel trots op de Big Band Boxtel, Ian en de overige meiden van wie sommigen op voorhand geen enkele podiumervaring hadden. Ze hebben het allemaal supergoed gedaan."

Mari van Gils toonde zich eveneens content: ,,Ik sta natuurlijk met mijn rug naar de zangeressen en danseressen, maar merkte dat het publiek enthousiast reageerde. Ook muzikaal verliep het goed."

Bezoekster Marjolein Kuenen genoot eveneens van de avond, die volgens haar wel wat langer had mogen duren. ,,Ik vind dat de leukste nummers uit de musical opgevoerd zijn. De arrangementen waren erg goed en het was verrassend dat Marion de rol van Mama Morton speelde terwijl zij normaal gesproken altsaxofoon in het orkest speelt. Ook vond ik de toevoeging van een klarinet, een instrument dat normaliter geen deel uitmaakt van de band, meerwaarde hebben. Ik heb een leuke avond gehad."

FOTO BOVEN: Jazzmin Hobbelen, Romy Hesselberth en Steffie van Esch (v.l.n.r.) stelen de show in de uitvoering van 'Chicago'. (Foto: Peter de Koning).

Donna Hobbelen is de marionet van Ian van Ewijck... (Foto: Peter de Koning).