Afbeelding
Foto: Peter de Koning

OPENBARE VERKOOP KRIJGT VERVOLG OP 8, 9 EN 17 APRIL

Leuke snuisterijen op garagesale Esch

In een prachtig verlichte schuur vond bij familie Plantema aan de Baarschot 2 in Esch tijdens afgelopen weekend een garagesale plaats. In de sfeervolle dwarsdeelschuur was een schat aan snuisterijen te koop, van kop en schotels tot een chique sigarettendoos. De opbrengt van de verkoop komt in zijn geheel ten goede aan de verhuizing van de voedselbank in Boxtel.

Friso Plantema is initiatiefnemer van de grootschalige hergebruikmarkt en stelt zijn schuur al jaren ter beschikking. ,,Soms vindt de markt eens per twee jaar plaats, soms organiseer ik twee jaar achter elkaar een garagesale. Het ligt eraan of ik het op mijn heupen krijg", aldus Plantema.

Omdat Plantema de Voedselbank in Boxtel een warm hart toedraagt, heeft hij met de andere bestuursleden van de Loes Foundation besloten om de zogenaamde verdubbelaar in te zetten. Dat houdt in dat de totale opbrengst van de garagesale door de stichting verdubbeld wordt. ,,En dat geldt niet alleen voor de opbrengst van alle verkochte artikelen, maar ook de entreegelden รก 1 euro", aldus Plantema.

De garagesale is ook geopend op zaterdag 8 en zondag 9 april alsmede Tweede Paasdag (17 april), telkens van 10.00 tot 17.00 uur. Plantema adviseert bezoekers vooral nog eens te komen snuffelen: ,,Mensen blijven spullen aanleveren en de verkoop loopt goed. Komend weekend hebben we een grotendeels nieuw assortiment", belooft Plantema. (Foto: Peter de Koning).