Afbeelding
Foto:

HORECAZAAK WIL HUISKAMER VAN LENNISHEUVEL WORDEN

Meneer Klaver serveert lunch en diner

HENK VAN WEERT

Ze beseffen dat het een uitdaging is. Maar in hun ogen heeft een horecazaak in Lennisheuvel best kans van slagen. ,,Maar niet als kroeg; die hebben het overál moeilijk. Afgelopen winter zag je hier nauwelijks iemand", zegt Adrie Nooijens. Samen met Ad Melis is hij sinds augustus vorig jaar eigenaar van Meneer Klaver. ,,We bouwen de zaak om tot eetcafé. Het moet de huiskamer van Lennisheuvel worden", vult Ad Melis aan. Zaterdag 8 april is de heropening.

Er wordt volop geschilderd; de uitstraling van een bruin café verdwijnt. Ook de bar is vernieuwd. Wie deze week het enige horecabedrijf van Lennisheuvel binnenloopt, kan het niet ontgaan. Meneer Klaver ondergaat een metamorfose.

Drie jaar geleden benaderde Roeland de Leijer van de gelijknamige drankengroothandel het tweetal al om het café in Lennisheuvel over te nemen. ,,We waren net gestart met De Sluis Catering, gevestigd in Moergestel. Dat loopt inmiddels als een tierelier. Toen de vraag vorig jaar opnieuw kwam, hapten we toe", vertelt Nooijens (56). Hij kende De Leijer al langer. ,,Veertien jaar was ik als bestuurslid verantwoordelijk voor het kantinebeheer van voetbalclub Nemelaer in Haaren. Roeland is daar leverancier."

AKELIG LEEG

Melis (62) en Nooijens zitten al langer in de horeca; voordat ze hun cateringbedrijf opzetten, hadden ze samen een brasserie in Haghorst. ,,Toen we vorig jaar 't Voske overnamen, merkten we al snel dat mensen hier graag op het terras komen zitten als het mooi weer is. Voorheen was de kroeg overdag gesloten. Ze vonden het maar wát vreemd dat eerder hier nog niet eens een kopje koffie met een stukje appeltaart verkrijgbaar was", zegt Melis. Nooijens knikt: ,,Die eerste maanden hebben we best lekker gedraaid; al snel heb ik een kleine kaart geïntroduceerd en dat sloeg aan. In de winter was het echter knudde. Buiten enkele bargasten bleef het akelig leeg. Daarom maken we er nu een eetcafé van. Zodat de inwoners van Lennisheuvel lekker in het eigen dorp uit eten kunnen, zowel voor lunch als diner. Maar uiteraard mikken we ook op klanten van elders."

FEESTAVOND

De feestzaal achter het eetcafé blijft ook in de toekomst beschikbaar voor feesten en partijen. ,,Op termijn willen we de zaal nog vernieuwen, maar de restyling van het eetcafé heeft prioriteit. Zaterdag 8 april is de zaal wel gebruikt tijdens onze 'grand opening'. We houden er van 18.00 tot 20.00 uur een receptie voor onze relaties én de inwoners van Lennisheuvel", vertelt Nooijens. De plaatselijke Beyersland Kapel luistert deze bijeenkomst feestlijk op. Aansluitend is er een feestavond met de Tropical Discoshow en optredens van de zangers Jack van Gestel en Jos Koolen.

Leden van stichting Brabants Centrum betalen voor elk tweede menu de helft van de prijs. Wie zijn rekening achterlaat met adresgegevens maakt bovendien kans op een ballonvaart.

Meneer Klaver in Lennisheuvel kent een groot aantal voorlopers met namen als 't Voske, De Trol, Lennishill, 't Wolfke en Kerkzicht.

FOTO BOVEN: Het enige horecabedrijf in Lennisheuvel heet sinds vorig jaar zomer Meneer Klaver. De naam verwijst naar de wandelroutes die vanuit het Boxtelse kerkdorp als een klavertje vier zijn uitgezet. Als eetcafé begint het bedrijf aan een nieuwe toekomst. (Foto: Henk van Weert).


Jumbo-klanten Oosterhof sparen voor een dagje uit

Klanten van supermarkt Jumbo in winkelcentrum Oosterhof in Boxtel kunnen sinds vorige week sparen voor een dagje uit. Hiermee kunnen ze tot 15 euro per entreekaartje besparen voor een dagje uit naar bijvoorbeeld een dierentuin, pretpark, speeltuin, museum of een wellnesscentrum.

Jumbo wil klanten veel keuze bieden en werkt daarom samen met een groot aantal locaties, van Burgers' Zoo tot de Julianatoren en van Madurodam tot het Spoorwegmuseum. Spaarders kunnen eveneens met de hoogste korting naar verschillende binnenlocaties, zoals Madame Tussauds, icekarten in Rucphen en verschillende indoorspeeltuinen. Ook kan dit jaar gespaard worden voor korting op een treinretour mét lunch bij La Place. De locaties van de dagjes uit liggen verspreid over het hele land, maar ook net over de Belgische en Duitse grens.

Tot en met dinsdag 2 mei krijgen klanten bij besteding van elke 10 euro aan boodschappen een speciale Dagje Uit-kortingsmunt. Daarmee kunnen zij simpel en snel sparen voor korting op een leuk dagje uit. Het verzilveren van de kortingsmunten kan tot en met zondag 7 januari 2018 via de website www.jumbo.com/dagjeuit.

KLEURWEDSTRIJD

Voor kinderen tot en met 12 jaar organiseert Jumbo ook dit jaar weer een Dagje Uit-kleurwedstrijd. Kinderen kunnen de kleurplaat ophalen in de winkel of downloaden via de website. Het kind met de mooiste ingekleurde tekening van Nederland ontvangt een speciaal Gouden Ticket. Daarmee krijgt de winnaar of winnares samen met zijn of haar hele gezin een jaar lang toegang tot alle deelnemende dagjes uit in Nederland.

Klanten van Jumbo Oosterhof kunnen dit jaar voor de eerste keer ook hun kortingsmunten doneren aan één van de basisscholen in Boxtel in speciale vazen. Jumbo Boxtel zal op het einde van deze actie de kortingsmunten overhandigen aan de desbetreffende school.