Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

ZATERDAG 8 APRIL IN WAPEN VAN LIEMPDE

Vinylavond Maarten en Albert met héél veel nieuwe elpees...

Ook dit jaar zijn de deejays Maarten Termeer en Albert Bressers erin geslaagd een reeks nieuwe elpees toe te voegen aan hun al rijke collectie. Zaterdag 8 april klinken een heleboel nummers tijdens de twaalfde vinylparty in café 't Wapen van Liempde.

De formule van de muzikale avond is dit jaar aangepast, zo blikte Termeer deze week vooruit. ,,Voorheen draaide Albert alleen muziek tot 1975 en koos ik voor muziek die na 1975 werd uitgebracht. Dat leidde ertoe dat de muziek de hele avond van hot naar her ging en bovendien de meest dramatisch slechte verzoekjes helemaal tot en met de laatste seconde gedraaid werden."

Dit keer wordt de muziek beter afgestemd. Termeer, lachend: ,,We hebben zelfs enkele avonden geoefend. Stapels elpees op de draaitafels en luisteren wat bij elkaar past. Daar zijn bijzondere combinaties uitgekomen en we hebben ook de harde grens van 1975 losgelaten. Kortom: we draaien wat we leuk vinden."

FOUT KWARTIERTJE

Het publiek blijft welkom om bij de draaitafels verzoekjes aan te vragen of zelf vinyl aan te bieden. ,,De allerslechtste mixen draaien we in een fout kwartiertje", verduidelijkt Termeer. ,,Wie in dat tijdsbestek de meeste titels weet te raden, wint een hapjesschaal die natuurlijk van vinyl is gemaakt."

Er zijn meer vinylschalen te winnen. Ook wordt meer rekening gehouden met de muzikale smaak van het publiek en worden regelmatig twee liedjes die bij elkaar passen achter elkaar gedraaid. Nieuwe elpees die zeker op de draaitafel komen, zijn van onder meer Acda & De Munnik, The Scene, Van Dik Hout en meerdere disco-, soul- en funkartiesten.

Vooruitlopend op het gouden jubileumfeest van De Kromploegers – op 22 september in Liempde – heeft Termeer albums op de kop weten te tikken van de artiesten die ook dan in Liempde optreden: Back 2 the Music, T-Spoon, 2 Brothers on the 4th Floor, Twenty 4 Seven, The Trammps én Dennie Christian.

De vinylavond in 't Wapen van Liempde begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. (Foto: Gerard Schalkx).