Els Merks en Herman Burgers. (Foto: Peter de Koning).
Els Merks en Herman Burgers. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

YOGALES EN VERKOOP HOUTEN MEUBELS

Koppel start met twee bedrijfjes onder één dak

,,Het is niet zo dat mensen een gratis yogalesje krijgen als ze een tafel kopen of andersom", lachen Herman Burgers en Els Merks uit Boxtel. Toen ze in december een nieuwe woning aan de Ridder van Cuijkstraat 68 betrokken, konden ze allebei hun dromen waarmaken. Waar Herman gestart is met Hermans Houten Tafels en in zijn schuur meubels maakt, geeft Els onder de noemer Yoga What Els op enkele momenten in de week yogales in de voormalige kantoorruimte bij het huis. En dat naast hun vaste banen...

,,Het is prettig om met hout te werken. Je kunt er écht van alles van maken", aldus Herman. Iedereen kan bij hem onder meer terecht voor tafels, banken, loungesets en speelgoedkisten. ,,Ik maak zelf meubels, maar mensen kunnen ook aanvragen doen", legt hij uit. Als hij thuis is, staan zijn houten meubels in de voortuin van hun woning. ,,Daar krijgen we veel reacties op. Er komen veel mensen door deze straat." Mensen die meer informatie willen, kunnen kijken op de Facebookpagina Hermans Houten Tafels of bellen naar 06-41 61 81 20.

PRAKTISCH

Al sinds het begin van de jaren negentig is Els fanatiek beoefenaar van yoga. In 2008 startte ze met de opleiding in Bilthoven. ,,Na wat kleinschalige lessen te hebben gegeven, heb ik nu een vaste ruimte tot mijn beschikking", glundert de eigenaresse van Yoga What Else. Hier is plek voor zo'n zes personen. Els biedt hatha yoga en zwangerschapsyoga aan. ,,Van jong tot oud kan bij mij terecht, de oefeningen kunnen immers op diverse niveaus worden uitgevoerd. Yoga is praktisch en geeft heel veel: van ontspanning tot jezelf prettiger in je lichaam voelen." Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Yoga What Els of door te bellen naar telefoonnummer 06-44 40 29 42.