LIEMPDENAREN ONDERUIT IN 'DE ROODE BLEEK'

WEC stopt fraaie zegereeks DVG

DVG heeft zondag in eigen huis met 2-0 verloren van WEC, dat daarmee een einde maakte aan de indrukwekkende zegereeks van de Liempdenaren. Na negen winstpartijen op rij moest de thuisploeg in sportpark De Roode Bleek het onderspit delven.

WEC begon sterk maar kon nog geen kansen creëren. DVG moest het gevaar zoeken in de counters. Bart de Windt had de eerste kans maar zijn inzet werd met de knieën gestopt door de WEC-doelman. Na een kwartier had De Windt de pech dat een steekballetje van Bas van Houtum net te lang was waardoor de keeper de bal opnieuw kon stoppen. Ook een inzet van Joep van der Meijden ging net aan de verkeerde kant van de paal langs het doel.

In de 37e minuut was het de beurt aan WEC, maar de inzet was te zwak en doelman Mark Faes kon een treffer voorkomen. Het leek 0-0 te blijven tot de rust, maar beide teams creëerden nog twee kansen. Eerst werd een afvallende bal door Van der Meijden naast geschoten. Balverlies op het middenveld van DVG leidde de 0-1 in. Ook de Liempdse verdediging zag er niet goed uit; doelman Faes werd bekwaam omspeeld.

AFSTANDSSCHOT

Na rust drong DVG iets meer aan en werd gewisseld, maar het was WEC dat beter combineerde en door het aanvallend spelende DVG meer ruimte kreeg. Een inzet van Van Houtum werd wederom door de WEC-keeper gestopt. De beste kans om de nederlaag af te wenden was een actie van Sander van de Ven. Met een pirouette speelde hij zich vrij, maar zijn schot kwam op de buitenkant van de paal.

In de 73e minuut werd de wedstrijd beslist. Een WEC-aanvaller had weinig afspeelmogelijkheden maar kreeg de ruimte voor een afstandsschot. Het leek erop alsof de bal onderweg werd getouceerd. DVG-goalie Faes kon de bal niet stoppen: 0-2. Kort daarop was de aansluitingstreffer bijna gemaakt, maar Van Houtum kopte de bal op de eigen schouder waardoor deze over het doel ging.

In blessuretijd werd de WEC-defensie nog één keer onder druk gezet en was het een verdediger van de gasten die bijna in het eigen doel schoot. De bal ging via de paal over de achterlijn.

De nederlaag van DVG en de zege van koploper BMC op Boxtel leidt ertoe dat de Liempdenaren de achtervolging moeten inzetten. De ploeg bezet de derde plaats met 33 punten uit achttien duels. Boxtel staat tweede met 34 punten uit twintig wedstrijden. Zondag 9 april wacht de uitwedstrijd tegen Maliskamp.

JO17-1: WEC – DVG        vertr 18.00

FOTO BOVEN: DVG-voetballer Martijn Caarls in kopduel met een speler van WEC. (Foto: Hans Verberk).

Dribbeldiploma voor jeugd bij DVG

In april en mei organiseert de Liempdse voetbalclub DVG vrije trainingen voor kinderen uit de groepen 1 tot en met 5 van de basisschool. Deelnemertjes maken gratis kennis met voetbal onder leiding van ervaren jeugdtrainers en ontvangen tijdens de laatste training een heus dribbeldiploma.

In het kader van het Rabobank/DVG Jeugdplan helpen jonge hulptrainers van de JO13- en JO15-teams mee met de activiteiten. De vrije trainingen worden van 14.00 tot 15.00 uur gehouden in sportpark De Roode Bleek op de woensdagen 12 en 19 april en op 10 en 17 mei. Deelnemertjes in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar dienen zich vijf minuten vóór aanvang te melden. DVG hoopt dat ook meisjes zich zullen aanmelden.

De inschrijving voor de vrije trainingen is gratis. Kinderen mogen zelf bepalen hoe vaak ze meedoen. Belangstellenden dienen zich aan te melden via het inschrijvingsformulier op www.dvgliempde.nl of door een e-mail te sturen aan keesvoets@home.nl.