Honderden 'rugbyturven' uit Zuid-Nederland, zoals Ubaidah (aan de bal) deden zaterdag in Boxtel mee met het Zebralim-toernooi. Het officieus rugbykampioenschap werd gewonnen door RCC uit Roosendaal. (Foto: Peter de Koning).
Honderden 'rugbyturven' uit Zuid-Nederland, zoals Ubaidah (aan de bal) deden zaterdag in Boxtel mee met het Zebralim-toernooi. Het officieus rugbykampioenschap werd gewonnen door RCC uit Roosendaal. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ZUID-NEDERLANDSE TITELSTRIJD VOOR RUGBYJEUGD IN BOXTEL

Turven Ducks scoren er lustig op los

De jongste rugbyspelers uit de provincie Zeeland, Noord-Brabant en Limburg namen zaterdag in sportpark Den Wielakker in Boxtel deel aan het jaarlijkse Zebralim-toernooi. De Zuid-Nederlandse titelstrijd werd gewonnen door RCC Roosendaal. De 'turven' van Ducks, die meededen met het cluster Eindhoven, pakten geen prijzen maar scoorden er lustig op los.

De turven (6 en 7 jaar oud) lieten zien dat ze aardig met de ovalen bal kon omgaan. Een honderdtal spelers en speelsters was aanwezig om te strijden voor de prijzen. Het officieuze kampioenschap van Zuid-Nederland verliep soepel en iedereen beleefde plezier aan het rugbyspel. Aan het einde was iedereen moe en voldaan; niemand raakte geblesseerd.

Uiteindelijk bleek dat Ducks met de andere spelers uit het cluster Eindhoven veel had gescoord, maar het onderspit moest delven tegen andere tegenstanders. De finale ging tussen The Dukes ('s-Hertogenbosch) en RCC Roosendaal. RCC won met 6-5.

VERBETEN STRIJD

De cubs van Ducks speelden vervolgens tegen SBN (Bemmel/Nieuwegein), waarvan een week eerder nog verloren was. Ondanks een verbeten strijd lukte het net niet om de zege te pakken. Ducks was wél trefzeker met liefst 31 punten. Tries van Thijs Schilder (3x), Matz Kemna en Chris Verhagen werden genoteerd, net als vier conversies van David Iwuchukwu. Zondag 9 april wacht een nieuwe uitdaging; dan spelen de cubs tegen Old Dartfordonians uit Engeland.

Programma zaterdag 8 april

Cubs: play offs West Coast        11.00

Programma zondag 9 april

Cubs: Ducks - Old Dartfordonians        13.00