HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken Pierpaolo Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we Palmzondag met als motto: Nabij blijven in goede en kwade tijden. Christenen staan in een lange, vruchtbare traditie en bouwen verder op de fundamenten die eens gelegd zijn: het leven, het lijden, de dood en het 'verder dan de dood' van Jezus Christus. Maar ook dit Pasen van de Heer heeft zijn wortels: de geloofservaringen van een lange traditie van 'mensen van God', van 'dienstknechten van de Heer'. Met het feest van Palmzondag beginnen we de Goede Week, goed om alles wat er uit is voortgekomen. Goed omdat we stil mogen staan bij de ervaringen van 'geprezen worden' en van 'verguizing'. Niets menselijks is onze God vreemd. Niets menselijks hoeven wij uit de weg te gaan. Wij gaan die weg samen met onze Heer Jezus Christus in.

* Uit de agenda. Donderdag 13 april 15.30: Kom en Zie, koetshuis Duinendaal.

* Bezinningsviering en biecht. Dinsdag is er om 19.00 een verzoeningsviering in de Sint-Petrusbasiliek ter voorbereiding op het paasfeest. Voorgangers zijn pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong. Direct na afloop is er in de kerk of na afspraak op het pastoraal centrum gelegenheid voor individuele biecht.

* Goede Week en Pasen. Alle informatie over de vieringen in de Goede week en met Pasen staan deze en volgende week in de kerkberichten van Brabants Centrum en op de website www.heilighartparochie.nl. Verder ligt achter in de kerk een folder met alle vieringen en aanvangstijden.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Doop. Deze zondag wordt Valerie Brands gedoopt. Wij bidden dat zij uitgroeit tot goed en gelukkig christen.

* Overleden. In de parochie overleden Jan Schoenmakers (74) en Thea Bekkers–Cremers (84). Mogen zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 gezinsviering Palmpasen, zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor.

* Orgelprogramma. Raffy - Offertoire solennel; Demessieux – Hosanna Filio David; Bach – Erbarm' dich mein, o Herre Gott; Herzlich thut mich verlangen.

* Witte Donderdag. De viering in de ochtend vervalt. Om 18.30 (let op de aanvangstijd!) is er een eucharistieviering ter herdenking van het Laatste Avondmaal. Tijdens de Witte Donderdag-viering verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa in D van A. Caldara. Aan het einde van de viering wordt het H. Sacrament overgebracht naar het rustaltaar, alwaar ieder tot 20.30 in de gelegenheid is om in stilte te bidden. Voorgangers zijn pastoor J. Grubben en pastor R. Niessen.

* Orgelprogramma Witte Donderdag. Bach – Schmücke dich, O liebe Seele; Boëllmann – Elévation; Liszt – O sacrum convivium.

* Goede Vrijdag. Op deze dag zijn er twee vieringen. Om 15.00 een gezinsviering rond de kruisweg voor kinderen en kruishulde. De viering is met samenzang. Voorganger is pastoor J. Grubben. Om 18.30 is de gebedsviering met het lijdensverhaal volgens Johannes, kruishulde en voorbeden. De zang wordt verzorgd door het Sint-Petruskoor. Voorganger is pastoor J. Grubben. In beide vieringen kunt u met bloemen eer brengen aan het kruis van Jezus. Deze bloemen worden zoveel mogelijk in de Paasversiering opgenomen als uitdrukking van de band tussen Goede Vrijdag en Pasen. Kinderen kunnen ook een tekening meebrengen. Goede Vrijdag is een vasten- en onthoudingsdag.

* Orgelprogramma Goede Vrijdag. Vierne – Lied.

* Paaswake en paasdagen. De Paaswake begint zaterdag 15 april om 20.30. In deze viering gaan pastoor J. Grubben, diaken T. Dankers en diaken P. Broeders voor. De zang wordt verzorgt door Con Fervore. Op Eerste Paasdag, zondag 16 april is om 10.30 de hoogmis onder begeleiding van het Sint-Petruskoor; voorganger en predikant is pater H. de Visser. Tweede Paasdag, maandag 17 april is er om 10.30 een eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastoor J. Grubben.

* Ziekencommunie. Degenen die voor Pasen de ziekencommunie thuis willen ontvangen, kunnen daartoe contact (laten) opnemen met het pastoraal centrum (tel. 67 22 15). Ook is het mogelijk dat een familielid of een goede vriend of bekende de communie uit de kerk voor een zieke meeneemt.

* Misintenties. ZATERDAG Palmzondag, 19.00 Jos v. Nieuwburg (jgt); Ria Schoonens-Vissers (jgt); Herman v.d. Sande (mgd); Rie Rutten- v. Baarsen (mgd); Truus Brouwer-de Jong (mgd); Renze de Waal.

ZONDAG Palmzondag, 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Roland Timmermans ((jgt) en zijn oma Riet Bekkers-Puik; Jo van Ool (mgd); An v.d. Steen (mgd); Gerard Janssen (mgd); Thera Wouters-Geerts (mgd); overl. ouders Backx- v. Gils; Jan Roelofs.

MAANDAG 09.00 uit dankbaarheid. 10.15 eucharistieviering Simeonshof.

DINSDAG 09.00 Christ Vervoort (jgt); Leo Santhamaryadas. 19.00 Verzoeningsviering.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen.

DONDERDAG Witte Donderdag, 18.30 herdenking Laatste Avondmaal; voor alle parochianen.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 Goede Vrijdagviering. 18.30 Goede Vrijdagviering; gebedsdienst met passieverhaal.

Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; Jan Siemerink.

DONDERDAG Witte Donderdag, 10.15 eucharistieviering.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 14.55 kruisweg.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 hoogmis. Voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong met gregoriaanse gezangen door kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Bert Braken (jgt); Wim v.d. Laar (mgd); Theo v.d. Laar (mgd); Mien Schepens- v.d. Velden (mgd); Jan v.d. Sloot (mgd); Corrie v.d. Boer- v.d. Ven (mgd); Jo en Annemie Braken; Jan en Marietje v.d. Laar- v. Overdijk; bijzondere intentie.

MAANDAG 09.00 stille heilige mis (bijsacristie); voorganger kapelaan Geoffrey de Jong. Intentie voor alle parochianen.

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 herdenking Laatste Avondmaal. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong met Gregoriaanse gezangen van kerkkoor Cantate Domino. Intentie voor alle parochianen.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 Kruisweg. 19.00 Goede Vrijdagviering. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong met Gregoriaanse gezangen van kerkkoor Cantate Domino.

MEDEDELINGEN

* Vastenactie. Achter in de kerk kan men het Vastenactiezakje in de daarvoor bestemde bussen stoppen.

* Bedevaart naar Beauraing. Zondag 7 mei is de dagbedevaart. Men kan zich aanmelden bij de propagandisten: mw. Van de Biggelaar, Beneluxlaan 8, telefoon (0411) 63 18 81 of hr. Slits, Kapelstraat 3, telefoon 06-21 54 79 51. Informatie over deze dagbedevaart alsook de meerdaagse ziekenbedevaart van 6 tot en met 9 mei vindt men achter in de kerk op de daarvoor bestemde plekken.

* Paasweekend. Paaszaterdag is er in de kerk om 20.00 de paaswake met voorgangers kapelaan Geoffrey de Jong en diaken Flesia. De gezangen worden verzorgd door het Liempds gemengd zangkoor. Op Eerste Paasdag is er om 09.30 een jeugdmis met medewerking van het combikoor. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Tweede Paasdag geen eucharistieviering.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Misintenties voor Jan Bol; mw. Broks- v. Ingen; Antoon Brands en dochter Harriëtte; Marie v. Heerebeek- v. Hal.

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 eucharistieviering.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 19.00 gebedsviering.

MEDEDELINGEN

* Vastenactie. De vastenzakjes die samen met 'Rond Kerk en Orion' zijn rondgebracht, worden dit jaar niet thuis opgehaald. Wie het vastenproject wil steunen, kan het zakje bij De Uitwijk in de brievenbus doen of in de bus achter in de kerk, in de Mariakapel.

* Agenda. Paaszaterdag 21.00 paaswake met zang van het Sint-Theresiakoor. Eerste Paasdag 10.30 gezinsviering met zang van Lencante. Tweede Paasdag is er geen eucharistieviering. Wel is die dag om 11.00 de doopviering van Tijme Rombouts (samen met de communicantjes).

* Bereikbaarheid. Pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep: Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, 67 31 51 en Helma Rombouts, 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart (63 34 90) of Helma Rombouts (67 25 94). Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is maandag open van 10.30 tot 11.30. Pastor Harry van den Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan van Kasteren is dan aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met palmwijding en zang door het Essche Mannenkoor. Voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor Swerus Boersma (jgt); voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering met palmwijding in het Buitenhuis, De zang wordt verzorgd door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 eucharistieviering.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 kruisweg.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Afgelopen week is afscheid genomen van Louise Mannearts-de Rooij (94). Moge zij nu delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Goede week. Paaszaterdag 19.00 paaswake; Eerste Paasdag 10.00 hoogmis.

* Vastenactie. Achter in de kerk staat een bus voor de vastenzakjes. Men kan de zakjes ook inleveren bij de Spar waar een doos bij de kassa staat.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunt u in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG Palmzondag, 18.30 viering voor klein en groot met gemengd koor. Intenties voor Wim Verhagen; Dien v. Pinxten-den Otter; Martien Voets; Jan de Laat en Nellie de Laat- v. Niftrik; Dorus v. Oirschot en Anneke v. Oirschot- v. Rulo; Antoon v. Oirschot; Theo v. Oirschot; Annie v. Heeswijk; ouders Van Heeswijk; ouders Smetsers; Diny v. Heeswijk; Zus Kuppens- v. Oorschot (jgt).

DINSDAG 19.00 boeteviering ter voorbereiding op het paasfeest.

DONDERDAG Witte Donderdag 19.00 eucharistieviering met gemengd koor.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 kruisweg.

MEDEDELINGEN

* Palmzondag. Zaterdag verzamelen om 18.30 op de plaats voor het oude kerkhof. Na de plechtige palmwijding gaan we in processie naar de kerk voor de verdere viering van de eucharistie. De communicantjes zijn er ook met hun palmpasen.

* Goede Vrijdag. Goede Vrijdag is vasten- en onthoudingsdag.

* Bedevaart naar Hakendover. Op Eerste en Tweede Paasdag kan men op bedevaart naar Hakendover. Informatie en opgave bij Bart Schellekens, Akkerstraat 31, Gemonde, telefoon (073) 689 47 82.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door ds. G. Termaat uit Aalten. Er is korte Paks. De kinderen komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Zij werken aan het veertigdagentijd-project 'Geloof in het leven'. Organist is Ko Suurmond.

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.30 dienst van Schrift en Tafel die geleid wordt door mw. C.A. Terlouw met medewerking van de cantorij. Organist is Ko Suurmond.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 19.30 dienst die geleid wordt door mw. C.A. Terlouw met muzikale medewerking van Ko Suurmond op het orgel.