Afbeelding
Foto: Nel Appelmelk

TWEE TOCHTEN IN NATUUR ROND BOXTEL

Met boswachter speuren naar reeën in Kampina

Natuurmonumenten houdt in de maand april twee wandelingen die in het teken staan van reeën. Beide tochten worden gehouden in natuurgebied Kampina bij Boxtel en worden geleid door een boswachter.

De wandelingen vinden plaats op vrijdag 14 april vanaf 06.30 uur en op zaterdag 22 april vanaf 19.00 uur. Leden en niet-leden van Natuurmonumenten kunnen zich online inschrijven voor de tochten. De wandeling die op 14 april wordt gehouden, gaat van start bij de zogeheten 'leugenbenkskes' aan de Franse Baan in het hart van de Kampina. Wie op 22 april mee wandelt, dient tijdig aanwezig te zijn op de parkeerplaats aan de Annadreef nabij de Kempseweg in Boxtel.

SCHUWE DIEREN

Volgens Natuurmonumenten zijn reeën bijzonder schuwe dieren die zich het liefst in de schemering of het ochtendgloren laten zien. Dan is het rustig in de Kampina en kan ongestoord naar voedsel gezocht worden. De dieren zijn vaak te zien aan bosranden en wie stil is, heeft kans dat ze blijven staan.

Deelname kost 7 euro voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen 10 euro. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

FOTO BOVEN: Reeën zijn schuwe dieren, maar wie met Natuurmonumenten op pad gaat, heeft kans om ze te ontmoeten. (Foto: Natuurmonumenten/Nel Appelmelk).


Rommelmarkt

in Lennisheuvel

Buurtvereniging De Mijlpaal in Lennisheuvel houdt zondag 9 april haar jaarlijkse rommelmarkt. De markt wordt gehouden in de Mijlstraat.

De Mijlstraat wordt tussen de kruising met de straat Lennisheuvel en de Armehoefstraat gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer om ruimte te bieden aan de verkopers en hun publiek. Bewoners die zijn aangesloten bij De Mijlpaal verkopen tussen 10.00 en 13.00 uur spulletjes.