RODE-LANTAARNDRAGER BLIJFT VER ACHTEROP IN VIJFDE KLASSE

Irene sprokkelt vierde puntje bij Fiducia

Geteisterd door blessures hebben de voetballers van Irene zondag in De Rips een zwaarbevochten, maar verdiend gelijkspel uit de strijd gesleept tegen Fiducia. Het duel van de rode-lantaarndrager uit Gemonde met de één plaats hoger gerangschikte tegenstander in de vijfde klasse eindigde in 2-2. Het verschil tussen beide ploegen in de kelder van het amateurvoetbal blijft elf punten in het nadeel van Irene.

In de eerste helft was Fiducia de betere ploeg. Het was vooral aan keeper Patrick van Osch te danken dat Irene tijdens de rust nog slechts met 2-0 achter stond. Vlak voor de pauze stopte Van Osch op

prachtige wijze nog een strafschop.

In de tweede helft speelde Irene met drie spitsen veel aanvallender en dat betaalde zich na een kwartier uit. Tjeerd Peijnenburg schoot van afstand met een prachtige curve de bal onder de lat: 2-1.

RODE KAART

Weer een kwartier later kreeg een Fiducia-speler rood toen een doorgebroken Gemondse aanvaller hard onderuit werd gehaald. De vrije trap van Peijnenburg ging er nu niet in, maar de keeper van De Rips liet wel los. Jeugdspeler Thomas Vorstenbosch wilde de bal intikken, maar de bal ging net naast het doel.

Twee minuten in blessuretijd mocht Irene nog een corner nemen. Keeper Van Osch ging mee en zorgde voor onrust in het strafschopgebied van Fiducia. A-junior Bryan Hellings profiteerde daarvan en kopte hard de gelijkmaker in het net. Een minuut later had Teun van Esch nog de kans om via een kopbal de volle drie punten mee te nemen, maar de keeper van Fiducia had het geluk aan zijn zijde.